Hvis du har nogle overmodne bananer liggende, så er det oplagt at bage en banankage. Denne er variant er let at klaske sammen, og smager skøn - også dagen efter, hvor den dog er lidt mere tung.
Det skal du bruge:
3 modne bananer
185 g. sukker
185 g. mel
1½ tsk. bagepulver
2 æg, letpisket
3 spsk olie uden smag f.eks rapsolie
½ dl. mælk
100 g. hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Varm ovnen til 180 grader (160 g. varmluft). Læg bagepapir i en rugbrødsform.
Hak chokoladen i små stykker.
Mos bananerne med en gaffel, og bland dem med en grydeske med sukkeret i en skål.
Sigt mel og bagepulver i, og rør rundt.
Rør grundigt æg, olie og mælk i.
Til sidst rører du forsigtigt chokoladestykkerne i.
Hæld dejen i formen og bag den i 55 min. Stik eventuelt i kagen med et trægrillspyd, for at se om den er færdig.
Når kagen er kølet lidt af, kan du vende den ud på et serveringsfad.
Du kan serverer kagen med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Du kan også tilsætte valnødder (90 g. hakket), hvis du kan lide det. Min niece og hendes veninde var ikke glad for det, da jeg havde tilføjet nødder, så er det til børn, skal du måske overveje en ekstra gang, om der skal nødder i.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar