Sidst jeg bagte rouladekage, smagte den godt, men den var ikke rullet flot og så ikke fast ud i fyldet. Siden den oplevelse har jeg haft lyst til at prøve igen.
Jeg har denne gang brugt lidt tid på, at finde nogle gode roulade-fif, som er skrevet med i opskriften.
Rouladeopskrifter er vist stort set ens. Det som kan afvige er f.eks, om der er kartoffelmel i dejen, og om dejen har fået tilføjet smag f.eks kakaopulver eller nødder. Jeg har brugt en let grundopskrift og en let løsning til fyldet.
Det tog mig ca. 45 minutter inkl. oprydning at bage kagen.
Det skal du bruge til dejen:
3 æg
1 1/4 dl sukker
2 dl mel
1 tsk bagepulver
Ca 1/4 dl sukker
Det skal du bruge til fyldet:
Ca 6 spsk jordbærrabarbermarmelade (eller en anden marmelade)
3 dl piskefløde
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g.
Pisk æggene med sukkeret til det er hvidt og luftigt.
Sigt mel og bagepulver, og vend det i æggeblandingen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, hæld dejen over og glat den med en dejskraber.
Bag dejen i 8-10 min på anden nederste rille til den ser gylden ud og virker lidt elastisk, når du trykker på den (1. roulade-fif)
Læg et rent viskestykke på bordet og læg et stykke bagepapir på det.
Drys godt med sukker på bagepapiret.
Når kagen er taget ud af ovnen, og har kølet i nogle minutter, tager du fat i hvert hjørne i samme side af bagepapiret med kagen, og lægger det med kagesiden ned på bagepapiret med sukkeret.
Tag nu bagepapiret af kagen.
Hvis det sidder godt fast, kan du pensle godt med vand på papiet, så løsner det sig (2. roulade-fif).
Rul nu kagen med sukker-bagepapiret. Når det rulles, imens det stadig er lunt, er det lettere senere, at rulle igen med fyldet (3. roulade-fif).
Pisk flødeskummen imens kagen afkøles - den skal køle ca 10 min.
Rul kagen ud, og hæld marmeladen over, glat den ud over det hele, men lad 2 cm fra den ene korte side være uden fyld.
Hæld flødeskummen ud over marmeladen, og glat den ud - igen 2 cm fra sammen kant.
Rul forsigtigt kagen med fyldet, midten er fra den siden, hvor fyldet er lagt helt til kanten.
Når kagen rulles, rulles lidt af fyldet med frem, og det vil dække de 2 cm.
Kagen smager dejlig, når den er nybagt - men ligesom med lagkager, er den næsten bedre, efter at have stået og suget væden ind i dejen. Du kan derfor også med fordel, vente med at spise rouladen til senere eller næste dag.
Den jeg har bagt, skal først spises i morgen eftermiddag, så jeg har pakket den i film og folie, og lagt den i køleskabet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar