fredag den 13. juli 2012

Tarte Tatin - eller karamelliseret æbletærte!

Det fantastisk bolig magasin BoligLiv udgiver nogen gange sammen med deres blade forskellige små opskriftshæfter. En dag min lillesøster bladrede i mine opskrifter, for at finde en opskrift, som hun synes jeg skulle bage, faldt hun over opskriften på Tarte Tatin. Hun udbrød, at hun altid havde ønsket at smage kagen, og den lød så fin og fornem. Og når ønsker kan opfyldes, så bør de blive det, så jeg gik i gang.

Den tager længere tid at lave, end der står i opskriften - omkring 45-60 min.
Under pkt. 5 kan jeg anbefale, at dejen rulles ud på bagepapir, som vendes og lægges mod æblerne.
Desuden anbefaler jeg, at springformen sættes på en bradepande, da væden løber over.

Kagen smager skønt, og den ser også flot ud, fordi æblerne ligger så fint sirligt ved siden af hinanden. Der står, at den kan serveres med flødeskum, men mine søskende sagde, at de nu gerne ville have spist creme fraiche til.

Hvordan det udtales... tja... jeg kan ikke skrive det fonetisk, men hold dig for næsten og sig "Tart Tatæn", så er det vist i nærheden. Vi kan også bare kalde det en Karamelliseret Æbletærte!

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage