torsdag den 26. juli 2012

Citronmåne med kvark

Min lillesøsters super-kæreste, Kim, er meget (læs = MEGET) glad for citronmåner, og jeg er glad for at bage med citrusfrugter for tiden, så igår bagte jeg endnu en version af den klassiske citronmåne - dog denne gang med kvark. Og Kim, ja han blev vist ganske glad!

Citronmånen smagte dejlig frisk, og der var en skøn blanding mellem det søde og det syrlige. Kagen var ikke tung, som du måske kender det fra tankens citronmåne, den var lige præcis tilpas "let". En kage i fin balance. Den var også let at lave, og det som tog længst tid, var at klippe bagepapir til springformens bund og rive citronerne.

Det tog mig ca. 30 min. at lave kagen inklusiv oprydning. (Den skal bage ca. 40-45 min.).

Det skal du bruge:
50 g smør
2 æg
Saften fra 1 citron
Revet skal af 2 usprøjtet citroner
225 g sukker
150 g kvark
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Det skal du bruge til glasuren:
200 g. flormelis
4 spsk citronsaft
Nogle spsk. kogende vand
1 spsk smør

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Mål smøret op, og smelt det i en gryde eller microovnen imens du fortsætter.
Klip bagepapir ud til bunden af en springform*. Smør formen også siden og læg papiret i.
Riv citronen og pres saften ud bagefter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk kvark, citronsaft og -skal og smøret i.
Mål mel og bagepulver op i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Vend forsigtigt melblandingen i lidt ad gangen i æggemassen med en grydeske.
Hæld forsigtigt dejen i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ovenen i 40-45 minutter. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Når kagen er afkølet, smørrer du glasuren på.
Hæld flormelis, smør og citronsaft i en skål. Hæld en spsk kogende vand i ad gangen indtil glasuren er, som du vil have den.
Du kan eventuelt hælde lidt gul frugtfarve i glasuren, hvis du har det på hylden. Eller gem lidt revet skal og drys over.
Du kan evt. dyppe din dejskraber i kogende vand, når du smørre glasuren ud på kagen, så er den let at glatte - lav eventuelt et spiralmønster.

*Klip bagepapir - gem resterne!
Du kan vist købe bagepapir, som allerede er skåret til springformbunde. Jeg klipper som regel ud af rullen. Derfor har jeg også altid nogle foldet rest stykker i skuffen fra tidligere udklip, og dem bruger jeg til f.eks. når jeg skal klippe stykker til springforme. Det gør ikke noget, hvis stykkerne overlapper hinanden, men der må ikke være et område af springformens bund, som ikke er dækket, for så hænger kagen fast.
Jeg plejer, at tage et stykke bagepapir, klippe det groft til, presse det ned i bunden af springformen og glatte det så godt jeg kan. Jeg er ligeglad med, om det bliver krøllet, for det rettes ud, når det klippes helt til. Så tager jeg en kuglepen, og tegner rundt i kanten. Nogen gange river jeg hul i papiret,  men det gør intet. Så klipper jeg efter stregen (rifterne), og det virker fint. Har du et bedre tricks, så del det endelig med mig.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage