Dette er endnu en opskrift fra Nigellas Køkken. Det er en kage til de voksne, og den smager himmelsk. Da vi skulle mødes hos nogle venner, for at se det årlige Melodi Granprix i tv, tog jeg denne kage med. Den fik stor ros, og det vennepar som vi besøgte, sagde at den faktisk var endnu bedre dagen efter (den skal opbevares i køleskab). Kagen smager ikke så meget af kaffe, som man skulle tro.
Først og fremmest skal du låne en ekstra springform af en ven eller familiemedlem, hvis du vil undgå, at bage bundene over 2 omgange - hvilket klart kan anbefales.
Det skal du bruge til kagebunden:
50 g. valnødder
225 g. sukker
225 g. blødt smør + ekstra til at smørre formene
200 g. hvedemel
4 tsk. instant espresso-pulver
2½ tsk bagepulver
½ tsk natron
4 æg
1-2 spsk mælk
Det skal du bruge til smørcremeglasuren:
350 g. flormelis
175 g. blødt smør
2½ tsk instant espresso-pulver opløst i 1 spsk. kogende vand
25 g. halve valnødder til pynt
Varm ovnen til 180 grader varmluft (alm. hvis du bager en bund af gangen). Smør og beklæd formene med bagepapir.
Fif: Jeg blendede valnødderne i min blender.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar