Chokoladekage med kokostopping
Her er Mullehusets version af "Den-du-ved-nok" kagen.
Der findes utallige opskrifter på kagen, og her er så min variant. Jeg kommer en lille smule kanel og meget vanilje i kagedejen, og så får den en ekstra omgang topping - for det er bare såååå lækkert.
Tidsforbrug
Ca. 30 minutter på kagen, som skal bages i 35 minutter, og omkring 15 minutter på toppingen.
Sværhedsgrad
Let.
Det skal du bruge til 1 kage
Kagedej:
150 g smør
100 g sukker
100 g brun farin
3 æg
25 g kakao (0,75 dl)
2 tsk bagepulver
200 g hvedemel
1 tsk kanel
4 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
Kokostopping:
100 g smør
½ dl mælk (eller kaffe, hvis kagen er til kollegaerne / voksne)
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker eller vaniljearoma
75 g flormelis
80 g kokosmel
Lidt smør og mel til formen.
Bages i
en springform på ca. 25-27 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme.
Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt.
Smelt smørret og pisk det i.
I en anden skål røres kakaopulver, bagepulver, hvedemel, stødt kanel og vaniljesukker sammen.
Rør de tørre ingredienser i dejen skiftevis med mælken.
Smør og drys lidt mel i din springform, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i 35 minutter midt i ovnen.
Stik i kagen, og hænger der ikke dej ved, så er kagen færdig - hvis der hænger dej ved, så skal den bages i længere tid.
Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er kølet lidt af tilberedes toppingen
Hæld alle ingredienserne i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme.
Kom det over kagen i et jævnt lag, og lad det køle lidt inden kagen serveres.
Holdbarhed og opbevaring
Når kagen er kølet af, så kan den opbevares ved stuetemperatur indtil servering, hvis den serveres samme dag. Alternativt kan den opbevares i køleskabet i en lukket beholder, og tages ud ½ times tid før servering. Den kan også lunes i ovnen eller mikroovnen inden servering.
Kagen holder sig fint i 3-4 dages tid i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Som tidligere nævnt er dette min variant af "Du-ved-nok-kagen", og opskriften er fremkommet efter flere ganges bagning af diverse opskrifter på kagen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar