Chokoladekage med kokostopping
Her er Mullehusets version af "Den-du-ved-nok" kagen.
Der findes utallige opskrifter på kagen, og her er så min variant. Jeg kommer en lille smule kanel og meget vanilje i kagedejen, og så får den en ekstra omgang topping - for det er bare såååå lækkert.
Tidsforbrug
Ca. 30 minutter på kagen, som skal bages i 35 minutter, og omkring 15 minutter på toppingen.
Sværhedsgrad
Let.
Det skal du bruge til 1 kage
Kagedej:
150 g smør
100 g sukker
100 g brun farin
3 æg
25 g kakao (0,75 dl)
2 tsk bagepulver
200 g hvedemel
1 tsk kanel
4 tsk vaniljesukker
2 dl mælk
Kokostopping:
100 g smør
½ dl mælk (eller kaffe, hvis kagen er til kollegaerne / voksne)
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker eller vaniljearoma
75 g flormelis
80 g kokosmel
Lidt smør og mel til formen.
Bages i
en springform på ca. 25-27 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme.
Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt.
Smelt smørret og pisk det i.
I en anden skål røres kakaopulver, bagepulver, hvedemel, stødt kanel og vaniljesukker sammen.
Rør de tørre ingredienser i dejen skiftevis med mælken.
Smør og drys lidt mel i din springform, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i 35 minutter midt i ovnen.
Stik i kagen, og hænger der ikke dej ved, så er kagen færdig - hvis der hænger dej ved, så skal den bages i længere tid.
Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er kølet lidt af tilberedes toppingen
Hæld alle ingredienserne i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme.
Kom det over kagen i et jævnt lag, og lad det køle lidt inden kagen serveres.
Holdbarhed og opbevaring
Når kagen er kølet af, så kan den opbevares ved stuetemperatur indtil servering, hvis den serveres samme dag. Alternativt kan den opbevares i køleskabet i en lukket beholder, og tages ud ½ times tid før servering. Den kan også lunes i ovnen eller mikroovnen inden servering.
Kagen holder sig fint i 3-4 dages tid i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Som tidligere nævnt er dette min variant af "Du-ved-nok-kagen", og opskriften er fremkommet efter flere ganges bagning af diverse opskrifter på kagen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar