tirsdag den 23. februar 2016

"Den-du-ved-nok"

Chokoladekage med kokostopping

Her er Mullehusets version af "Den-du-ved-nok" kagen.

Der findes utallige opskrifter på kagen, og her er så min variant. Jeg kommer en lille smule kanel og meget vanilje i kagedejen, og så får den en ekstra omgang topping - for det er bare såååå lækkert.



Tidsforbrug
Ca. 30 minutter på kagen, som skal bages i 35 minutter, og omkring 15 minutter på toppingen.

Sværhedsgrad
Let.

Det skal du bruge til 1 kage

Kagedej:
150 g smør
100 g sukker
100 g brun farin
3 æg
25 g kakao (0,75 dl)
2 tsk bagepulver
200 g hvedemel
1 tsk kanel
4 tsk vaniljesukker
2 dl mælk

Kokostopping:
100 g smør
½ dl mælk (eller kaffe, hvis kagen er til kollegaerne / voksne)
2 spsk kakao
2 tsk vaniljesukker eller vaniljearoma
75 g flormelis
80 g kokosmel

Lidt smør og mel til formen.

Bages i 
en springform på ca. 25-27 cm.

Sådan gør du 
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme.
Pisk smør, sukker og brun farin lyst og luftigt.
Smelt smørret og pisk det i.
I en anden skål røres kakaopulver, bagepulver, hvedemel, stødt kanel og vaniljesukker sammen.
Rør de tørre ingredienser i dejen skiftevis med mælken.
Smør og drys lidt mel i din springform, og hæld dejen i formen.
Bag kagen i 35 minutter midt i ovnen.
Stik i kagen, og hænger der ikke dej ved, så er kagen færdig - hvis der hænger dej ved, så skal den bages i længere tid.
Lad kagen køle af i formen.

Når kagen er kølet lidt af tilberedes toppingen
Hæld alle ingredienserne i en gryde, og smelt det sammen ved svag varme.
Kom det over kagen i et jævnt lag, og lad det køle lidt inden kagen serveres.

Holdbarhed og opbevaring 
Når kagen er kølet af, så kan den opbevares ved stuetemperatur indtil servering, hvis den serveres samme dag. Alternativt kan den opbevares i køleskabet i en lukket beholder, og tages ud ½ times tid før servering. Den kan også lunes i ovnen eller mikroovnen inden servering.
Kagen holder sig fint i 3-4 dages tid i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Som tidligere nævnt er dette min variant af "Du-ved-nok-kagen", og opskriften er fremkommet efter flere ganges bagning af diverse opskrifter på kagen.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage