Citronfromage er for mig forbundet med en vinter-dessert, og ved særlige lejligheder fik vi det til dessert, da jeg var barn.
Det er første gang, at jeg prøver at tilberede citronfromage, og det overraskede mig, hvor let det egentlig er. Dette er dog også en meget let opskrift - men smagen er helt i orden, dejlig luftig og syrlig.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
20 minutters tilberedningstid og minimum 1 time i køleskabet.
Det skal du bruge til 6 potioner:
3 blade husblas
4 pasteuriserende æggeblommer
85 g sukker
2½ dl piskefløde
1 dl citronsaft
1½ pasteuriserende æggehvide
Pynt:
1 dl piskefløde
1 mandarin
Sådan gør du:
1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter, og ventetiden bruges på at piske ingredienser sammen.
2. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
3. I en anden skål pisker du piskefløde til flødeskum.
4. Pisk citronsaften i flødeskummen.
5. I en tredje skål pisker du æggehviderne stive.
6. Knug vandet fra husblassen og smelt den over et vandbad.
7. Rør 1-2 spsk. citron-flødeskum i husblassen, og rør så lidt flere spsk. i, ind til halvdelen af flødeskummen er rørt i husblassen, så kan du rører det hele sammen.
8. Rør æggeblomme-sukker massen i flødeskummen.
9. Vend æggehviderne i.
10 Hæld fromagen på små portionsglas eller i en stor skål, og stil den på køl minimum 1 times tid.
11. Inden servering pisker du 1 dl piskefløde til skum, og pynter fromagen med flødeskummen og nogle mandarinbåde.
Opbevaring og holdbarhed:
Citronfromagen skal opbevares i køleskabet i en lukket beholder, og den kan holde sig 2-3 dage efter den er tilberedt.
Tips!
Citronfromagen kan også pyntes med anden frugt eller bær, og eventuelt med nogle citronmelisseblade.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af en opskrift jeg så i Femina (19/2012), og jeg har ændret på fremgangsmåden og undladt citronskallen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar