Ristet græskarkerner med flagesalt
Hvis du skal bruge græskar f.eks. hokkiodo til suppe, boller eller kage, så kan du riste kernerne og bruge dem som en lille snack eller eventuelt til drys på suppen.
Det er lidt noget snask, at få kernerne fra det travlede græskarfyld, men hvis du skyller med rigeligt vand, så går det noget lettere.
Jeg synes kernerne blev lidt for seje, og har efterfølgende læst, at man også kan koge kernerne, før de ristes i ovnen, og måske det tager noget af sejheden. Hvis du har erfaringer, så del meget gerne med mig.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 10 minutter på at skylle kernerne, så skal de tørre i nogle timer, gerne til næste dag, og så skal de ristes i ca. 20-30 minutter.
Sådan gør du:
Fra 1 mellemstort hokkiodo græskar kommer der ca. 3 dl. græskarkerner. Du kan også bruge kerner fra andre spisegræskar.
Skyld fyldet/travlerne fra kernerne, og si vandet fra.
(Her er det, at du kan vælge at koge kernerne i ca. 15-20 minutters tid i letsaltet vand. Jeg har ikke prøvet det - men flere skiver, at de gør sådan - OG så skulle de ikke blive seje).
Bred kernerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem tørre til næste dag. (Jeg tørrede kernerne på noget køkkenrulle og det kan ikke anbefales, for græskarkernerne hang fast i køkkenrullen. Jeg brugte en del tid på at tage dem af papiret).
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bred græskarkernerne ud over et stykke bagepapir på en bradepande.
Drys flagesalt over - du kan også vende kernerne i olie med krydderier eller i soya eller balsamico.
Rist kernerne i ovnen til de begynder at popper. Det lyder lidt som popcorn.
Det tager mellem 15-30 minutters tid.
Lad græskarkernerne køle af før du serverer dem.
Holdbarhed og opbevaring:
De ristede græskarkerner kan holde sig i 5 dages tid i en kagedåse et tørt sted.
Inspiration:
Jeg læste en opskrift på ristede græskarkerner i et blad, måske var det magasinet Mad! Desværre kan jeg ikke helt huske hvilket blad. Jeg var også forbi adskillige opskrifter på nettet, før jeg valgte denne fremgangsmåde.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar