tirsdag den 22. marts 2016

Boller med chokoladestykker

Hvedeboller med chokoladestykker pyntet med smeltet chokolade og slik

Bollerne er næsten som slik til Disney sjov fredag aften. Min store søn på snart 7 år og hans legekammerat var i hvert fald vilde med dem.

Hvis bollerne ikke er til børn, så undlader du bare slikket, så du har en fin bollekrans med chokolade til eftermiddagskaffen. Men er det barnlige sjæle, så kom slikket på alligevel :-)


Sværhedsgrad 
Let

Tidsforbrug 
20 minutters tilberedning, 2 x 30-45 minutters hævning og 15-20 minutter i ovnen.

Det skal du bruge til 8 stk. 
25 g smør
1 1/4 dl mælk
25 g / ½ pk. gær
½ tsk salt
2 spsk sukker
250 g hvedemel
50 g grofthakket mørk chokolade

Smør til formen
Pensles med mælk

Topping
25 g mørk chokolade
Slik

Bagt i
En springform på 25 cm.
Du kan selvfølgelig undlade formen, og bage bollerne på en plade enkeltvis - så bager du dem bare på bagepapir.

Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og rør mælken ud i.
Smuldre gæren ud i en skål og rør den ud i den lune smør-mælke-blandingen.
Rør salt og sukker i.
Hak chokoladen groft.
Rør ca. halvdelen af melet og chokoladen i.
Tilsæt så resten af melet lidt ad gangen, ind til dejen er let klisteret, den må ikke være for fast, så bliver bollerne tørre.
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutters tid.

Smør springformen og form 8 boller ud af dejen. Tag mel på hænderne, hvis dejen klister meget.
Sæt bollerne langs kanten af formen, med lidt mellemrum mellem hver. De hæver og bages sammen senere.
Læg viskestykket over formen, og lad bollerne hæve 2. gang i 30-45 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader almindelig under-over-varme.
Pensel bollerne med rigeligt mælk, og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne og lyder hule, når du banker forsigtigt på dem.
Lad bollerne køle af i formen.

Når bollerne er kølet af, så tages springformens kant af, og bollekransen løftes forsigtigt over på serveringsfadet.
Smelt chokoladen over et varmt vandbad, og pensel den på bollerne.
Sæt eventuelt slik på chokoladen - inden den bliver stiv.

Holdbarhed og opbevaring
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt. Indtil de serveres skal de opbevares ved stuetemperatur eventuelt i en lukket beholder/pose.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage