onsdag den 23. marts 2016

Oreo cheesecake

Oreos i bunden, i fyldet og på toppen - Oreos overalt

Min lillesøster var ikke i tvivl, om hvad jeg skulle have med til dessert, da vi skulle spise sammen en aften. En oreo cheesecake. 

Og hendes valg af dessert var et af de allerbedste, for kagen er så vanvittig lækker, at du vil ha' mere end 1, 2, 3... flere stykker.

Kagen er forholdvis let at tilberede, for den skal ikke bages, men den skal stå noget tid på køl. Du skal desuden bruge en blender, for at hakke kiksene helt fint. De er ret hårde.

Desværre koster kagen lidt rigeligt, for du skal bruge hele 3 pakker oreos, og de er jo nogle dyre banditter. Måske kan der bruges en anden type chokoladekiks end oreos, meeennn så er det jo ikke rigtigt en Oreo cheesecake, vel :-) :-)


Sværhedsgrad 
Let - men middel, hvis du ikke har prøvet at bruge husblas tidligere.

Tidsforbrug
I alt omkring 1 times tid på tilberedning, og så skal kagen stå på køl i 2 timers tid.

Det skal du bruge til 1 kage

Bund
1½ pk (231 g) oreo kiks med creme
100 g digestive kiks
75 g smør

Fyld
½ liter piskefløde
300 g flødeost naturel
1 tsk vaniljesukker
150 g sukker
3 blade husblas
1 pk (154 g) oreo kiks med creme

Topping
½ pk (77 g) oreo kiks med creme

Tilberedes i
En springform på 25 cm eller direkte på serveringsfadet med en kagering.


Start med at tilberede bunden
Blend oreo og digestive kiksene helt fint.
Smelt smørret og rør kiksekrummerne ud i. Det smelter ligesom lidt sammen.
Rør det godt sammen, og kom det i din springform.
Pres kikseblandingen godt og jævnt ud i bunden, og sæt den på køl.

Så tilbereder du fyldet 
Pisk piskefløden til flødeskum og stil den til side.
I en anden skål pisker du flødeost, vaniljesukker og sukker til en jævn masse.
Rør flødeskummen i.
Opblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.
Knug vandet fra og smelt husblassen over et vandbad.
Tag en spiseskefuld af fyldet og rør det ud i den varme husblas. Gentag med en spiseske ad gangen indtil husblassen har stuetemperatur eller køligere, så rører du det sammen med det øvrige fyld.
Hak oreo kiksene groft og rør det i fyldet.
Tag springformen ud fra køl, og kom fyldet over bunden.
Dunk formen forsigtigt i bordet, for at få fyldet til at falde helt sammen/helt til bund.
Glat overfladen jævnt.

Til sidst skal toppingen på
Blend kiksene helt fint og drys det så over fyldet.
Sæt kagen tilbage på køl i ca. 2 timers tid, så er den klar til servering.
Fjern forsigtigt ringen, kør eventuelt en kniv langs kanten inden du tager kanten af.

Holdbarhed og opbevaring 
Kagen skal opbevares på køl, og den kan sagens holde sig i 3-4 dages tid.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Der er flere opskrifter på oreo cheesecake på nettet. Jeg har selv fundet på denne variant. I nogle af opskrifter på nettet bruges der ikke husblas i fyldet, men så er der heller ikke særlig meget flødeost i fyldet. Hvis der bruges mindre flødeost, så bliver der efter min smag al for meget flødeskumsfyld, men jeg synes næsten at det skal nævnes, hvis du vil forsøge dig med det.










Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage