søndag den 9. marts 2014

Chokolade pandekager

Klassiske pandekager med kakao

Lige for tiden bager jeg pandekager i stor stil. Jeg har hørt om chokoladepandekager før, men har ikke prøvet hverken at bage eller smage dem.

Nøj, de smager super godt, og jeg kan klart anbefale dig at prøve dem. De smager så skønt af chokolade, og hvis du vil booste dem til ekstra luksus, så serverer du dem med vaniljeis eller chokoladesauce.


Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
10 minutter på at blande dejen, som skal stå i ca. 15 minutter, og det tager ca. 45 minutter at stege dem.

Det skal du bruge til ca. 12 stk på en 22 cm. pande:
4 dl hvedemel
1 dl kakaopulver
½ tsk salt
2 tsk sukker
7-8 dl mælk
10 g smør
2 æg (mellemstørrelse)
Smør til at stege pandekagerne i.

Sådan gør du:
Med din elpisker pisker du hvedemel, kakaopulver, salt, sukker, halvdelen af mælken og det flydende smør sammen til en klæg dej.
Pisk så resten af mælken og æggene i.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 15 minutters tid.

Steges gyldne: 
Steg pandekagerne på en middelvarm pande.
Hæld lidt flydende smør på panden, og fordel ca. 1 dl. pandekagedej (hvis du bruger en 22 cm. pande) på panden.
Når pandekagens kant er stivnet og gylden, så er det tid til at vende den.
Det tager vel ca. 1½ minuts stegning på hver side.

Serveringsforslag: 
Pandekagerne kan spises med is, chokoladesauce, ahornsirup, marmelade, hakkede chokolade, hakkede nødder, frisk frugt, brun farin, flormelis, flødeboller, flødeskum, lidt presset citron og drysset med sukker... mulighederne er uendelige.

Opbevaring og holdbarhed: 
Pandekagerne smager bedst nybagte, men er også gode efter en genopvarmning i f.eks. ovnen eller microovnen. Hvis du ikke spiser dem med det samme, så opbevar dem i køleskabet. Pandekagerne kan spises 2-3 dage efter, at de er bagt.

Tips!
Jeg bruger færdigkøbt flydende "bag og steg", når jeg bager pandekager. Det gør det så meget lettere. Brug både den flydende "bag og steg" til dejen og panden. Almindeligt smør er selvfølgelig ekstra lusus og også super fint.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage