torsdag den 6. marts 2014

Sandwich / Burger boller

Fyldige sandwich / burger boller med grahams- og fuldkornsmel

Da vi skulle have hjemmelavet burgere en dag, så bagte jeg disse burgerboller. De var utrolig mættende, og smagte også godt. En bolle er tilstrækkeligt til en person, med mindre det er til meget store sulten mænd, så skal du regne med 2 boller til hver.

Bollerne kan også bruges som sandwichboller til madpakken eller skovturen. Og de kan sagens fryses, så overvej gerne, at bage dobbelt potion, når du alligevel er i gang.



Tidsforbrug:
I alt omkring 2 timer.
20 minutter på at samle dejen, 1. hævning 45 minutter, 10 minutter på at forme bollerne, 2. hævning 20-30 minutter og 20 minutter i ovnen.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 6 boller/sandwich:
100 g smør
100 g grahamsmel
50 g fuldkorn speltmel (kan erstattes med grahamsmel)
350 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk sukker
3 dl mælk
1/2 pk gær (25 g)
Mælk til pensling og sesam drysses over

Bages på 1 bradepande med bagepapir

Sådan gør du: 
Skær smørret i mindre tern, og bland ternene med grahams- fuldkorn spelt- og hvedemelet.
Med fingrespidserne findeler du smørret i melblandingen til det ligner små krummer.
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde, og rør gæren ud mælken.
Hæld væsken ned til melblanding og rør og ælt til dejen er fin glat og fast.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 45. minutter på køkkenbordet.

Efter 1. hævnning 
Du skal ikke ælte dejen/slå den ned.
Rul den blot til en pølse og skær 6 lige store stykker ud, som du former til boller.
Læg et viskestykke over, og lad bollerne hæve 2. gang i 20-30 minutters tid.

Bages
Inden du sætter bollerne i ovnen pensler du dem med mælk og drysser sesamfrø over.
Bag dem midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter. (200 grader varmluft, hvis du bager flere plader i ovnen på en gang).
Lad bollerne køle af på en bagerist.

Opbevaring:
Bollerne opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Bollerne kan fryses. Læg dem i fryseposer, når de er lune og læg dem så i fryseren. Bollerne smager bedst samme dag og dagen efter, at de er bagt (på 3. dagen er de for tørre).

Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.

Tips! 
Du kan variere opskriften i en uendelighed f.eks.:

Brug udelukkende hvedemel eller andre meltyper. En god tommelfingerenregel er, at erstatte hvedemel med 1/3-del af noget andet mel.

Hvis du har små børn og vil "snyde" lidt grønsager i bollerne, så kan du rive 4 gulerødder (ca. 150 g) groft og vende dem i melet.

Drys noget andet på toppen af bollerne f.eks. solsikkefrø, havregryn eller birkes.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage