En dejlig sirupskage med knasende mandler
Sirupskager er desværre noget som vi bager mest ved juletid, og det er smadder ærgerligt, for de smager skønt året rundt.
Denne sirupskage kan spises, som den er, men du kan også løfte den til en luksus model, ved at skære den tværs igennem, og give den smørcreme eller appelsin-/abrikosmarmelade imellem. Alternativt kan du drysse grofthakkede mørk chokolade over kagen sammen med mandlerne, så er den også luksus.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og 30 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 1 kage bagt i en form på ½ størrelse af en bradepande:
3 dl sirup
175 g brun farin
2 æg
1½ dl kærnemælk
500 g hvedemel
2 tsk natron
2 spsk kanel, stødt
1 tsk nelliker, stødt
50 g mandelsplitter
Evt. 75 g grofthakkede mørk chokolade
Sådan gør du:
Ved middel varme smelter du sirup og brun farin sammen.
Lad det køle lidt af i ca. 10 minutter.
Pisk æg og kærnemælk sammen, og rør det den smeltede sirup/brun farin.
I en anden skål blander du mel, natron, kanel og nelliker.
Rør det i massen.
Læg bagepapir i din bageform, og hæl dejen i.
Drys mandelsplitterne over og eventuelt grofthakkede mørk chokolade.
Bag kagen i 30 minutter til den er fast, fjedrene og der ikke hænger dej ved, når du stikker i den.
Kagen kan spises lun og afkølet.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen opbevares ved stuetemperatur det første døgn. Hvis der stadig er kage tilbage, kan du opbevare den i køleskabet og spise den med f.eks. smør på. På 2. og 3. dagen er kagen mere tør og fast, men smager stadig godt, den er bare ikke så blød og saftig længere.
Inspiration (c) Mullehuset. dk
Denne opskrift er inspireret af og en "mulleficeret" opskrift på sirups-bradepandekage fra "Den blaa Bagebog".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
2 kommentarer:
God kage. Det eneste jeg manglede var, hvor mange grader kagen skulle bages ved. :-)
Jamen altså! Det har jeg da helt glemt at skrive. Jeg kan ikke huske det, men kagen er sandsynligvis bagt ved 180 graders varme.
Tak for at du gjorde opmærksom på det.
Send en kommentar