torsdag den 21. august 2014

Ninjago kage

En chokoladekage med ultimate chocolate frosting pyntet med fondant.

Til min søns 5 års fødselsdag bagte jeg denne blå Jay Ninjago kage. Det tog flere timer, men det var al sliddet værd, da jeg så, hvor glad han og hans kammerater fra børnehaven blev. Desuden var det også et sjovt projekt, som jeg gerne hopper ud i en anden gang. Kagen var desuden meget lækker, og stort set alle børn kan lide chokoladekage.

Hvis du vil springe ud i et Ninjago-kage-projekt, så kan du måske finde inspiration her. Jeg beskriver nøje, hvordan jeg gjorde, så du også kan frembringe en Ninjago kage - også selv om det skulle være en af de andre 3 figurer.

Kageplan:
Du skal først og fremmest lægge en kageplan. Find ud af hvilke farver fondant du skal bruge, hvor stor kagen skal være, hvilket fad den skal serveres på osv. Det tog mig i alt omkring 4 timer at tilberede kagen, fra jeg gik igang med at bage. Jeg gjorde følgende:

1 uge før bagning/tilberedning:
Omkring en uges tid før jeg tilberedte kagen, bestilte jeg fondanten på nettet. Det er min erfaring, at netkøb af fondant er det billigste. Så tog jeg en af Philips Ninjago figurer og målte den, så jeg kunne gange op, hvor store de forskellige dele af figuren er. Se foto nedenfor.

1. dag:
Bag kagen og tilbered frostningen. Opbevar begge dele på køl.

2. dag:
Skær kagen ud, samle den med frosting og smør den op med frostning. Så skal kagen på køl, og senere samme dag eller næste glatter du frostingen samt smørre eventuelt mere på.

3. dag:
Beklæd kagen med fondant mv.

Det skal du bruge til 1 Ninjago kage serveret på et 31 x 21 kagefad - der er vel omkring 25 stykker kage: 

Kagen: 
300 g smør
200 g mørk chokolade, hakket groft
6 æg
4 dl sukker
5 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
6 spsk kakaopulver
2 dl lunken vand

Bages på en alm. bradepande 35x41 cm med bagepapir.

Ultimate chocolate frosting: 
180 g smør
2 dl kakaopulver
1½ dl mælk
9 dl flormelis
4 spsk vaniljearoma (kan købes i store supermarkeder, kan eventuelt erstattes med vaniljesukker)

Pynt: 
Ca. 400 g blå fondant (dragt og hætte)
Gul og sort fondant (jeg har desværre ikke målt hvor meget, omkring 200 g sort og 5 g hvid). Gul til figuren på bæltet (sprutten) og ansigtet. Sort til øjne, bryn, bælte og hænder.
1 pakke Malaco karamel snørre til bæltet

Sådan gør du med kagen: 
Tænd oven på 200 grader.
Smelt smørret ved lav varme i en gryde på komfuret.
Imens smørret smelter, hakker du chokoladen groft, og stiller den til side.
Pisk nu æg og sukker til det bliver lyst og luftigt.
Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og sigt dem ned til æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen rund i dejen.
Hæld derefter det smeltet smør og vand i dejen lidt ad gangen. Rør forsigtigt rundt, det skal ikke være for voldsomt.
Dejen kan virke lidt tynd, i forhold til øvrige kagedeje.
Hæld dejen i en kageform med bagepapir.
Drys de hakkede chokoladestykker jævnt over den.

Bag kagen i 15 minutter på den anden nederste rille. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Stil kagen i køleskabet til du skal samle den.

Sådan gør du med the ultimate chocolate frosting: 
Pisk alle ingredienserne til frostingen godt sammen.
Hvis smørret er hårdt og direkte fra køleskabet, så kan du lune det i mikroovnen eller over et vandbad.
Pisk længe, så du er sikker på, at alt er godt blandet og ikke klumper.
Sæt frostingen i køleskabet til ca. 15 minutter før det skal bruges.

Sådan samler du kagen: 
Find dit serveringsfad frem.
Skær kagen i flere stykker med følgende ca. mål:
Ben 14B x 14H cm
Fødder (lægges oven på det nederste af benene) 14B x 2,5H.
Overkrop 14B x 11H.
Arme ca. 7B x 8H cm.x 2.
Hoved 8B x 9H.

Læg kagestykkerne på faddet, og "lim" dem sammen med frosting. Se evt. fotos.
Smør kagen ind i frosting, og stil den på køl. Husk at give kagen ekstra frosting ved lænden, eller læg et ekstra stykke kage der. Det er i legodukkens bukkeled.
Når frostingen er stivnet og kold, glatter du den med en dejskraber dyppet i kogt vand, til alle flader er glatte og jævne. Hvis der er buler eller lignende, så kan de ses under fondanten, så brug tid på, at glatte kagen.
Hvis kagen er ujævn nogle steder, så giv den mere frosting, sæt den på køl og glat igen ud.

Jeg flettede bæltet i forvejen. Og det drillede, for mange af karamelsnørrerne knækkede. Jeg kan anbefale, at du køber 2 pakker, og fletter flere end du skal bruge. Alternativt kan du flette brun fondant.

Jeg rullede og lagde fondanten på i følgende rækkefølge:
Først den blå fondant til dragten og hætten.
Rul et stykke ud til benene - mål hvert kageområde op, for at se, hvor stort et stykke fondant du skal rulle ud.
Løft fondanten op med begge hænder, og læg det over benene, og glat, glat glat, træk forsigtigt og tryk fondanten på plads. Fondanten skal være blød og varm, når du former den, ellers så knækker den eller er svær at forme.
Jeg tog en træsmørrekniv, og pressede let ned i fondanten på benene, for at skabe en fordybning mellem benene.
Sådan fortsatte jeg med blåt fondant til overkroppen, armene og til sidst hovedet. Det var svært at lave folderne på hætten!

Så lavede jeg hænderne i sort fandant.
Jeg rullede to ovale cirkler i fondant, som jeg lagde til tørre hen over en lille bøtte (brug eventuelt et snapseglas). Så rullede jeg 2 pølser, som jeg pressede på de ovale cirkler. Du kan "lime" fondant ved at gøre det vådt, så det gjorde jeg også. Så satte jeg hænderne i køleskabet, så de kunne blive hårde.

Så rullede jeg sort ud til bæltet, og skar det ud efter en lineal.
Og så rullede jeg og skar sort ud til øjnene.

Til sidst det gule fondant.
Først målte jeg ansigtsområdet ud på hovedet.
Så skar jeg forsigtig det blå fondant ud, og smed det ud.
Så rullede jeg det gule ud, og lade det under det blå, så hovedet ligesom er nede i den blå hætte. Så satte jeg øjnene på.
Så rullede jeg et lille stykke gult ud, og skar "sprutten" ud, og lagde den til side.
Jeg skar et lille hul ind i den blå fondant, der hvor bæltet skulle sættes på, og trykkede snørrerne ind der.
Så lagde jeg en lille gul klump fondant på snørrerne, og "limede" med vand "sprutten" på.
Til sidst satte jeg hænderne fast, ved at igen at skære et lille hul i den blå fondant, og presse hændernes pølser ind i.

Opbevar kagen på køl til den skal serveres. Fadets størrelse passer lige til et almindeligt køleskab.
Held og lykke med kage projektet - jeg håber, at du hygger dig og resultatet vil blive beundret og værdsat.


8 kommentarer:

Unknown sagde ...

Super flot ninjago kage. Det ser ud til at der er to lag kage lagt sammen med frosting. Er det korrekt, og i så fald rækker opskriften til en bradepandekage eller 2? Eller er der nok i en bradepandekage til at lave det hele...?

Mulle sagde ...

Hej Jo-Ann,
Ja, der er lige præcis 2 lag kage med frosting mellem. Og det er tilstrækkeligt, at bage 1 bradepandekage til hele Ninjago-kagen.
Held og lykke med det, og del meget gerne din erfaring med mig og andre på bloggen.
Bagehilsner fra
Mullehuset

Unknown sagde ...

Hej Mullehuset
så fik jeg lavet kagen. En sort ninjago.
Tak for kyndig vejledning. Jeg lærte mange ting i processen, bl.a. at indvendige og udvendig mål på en bradepande ikke er det samme. Måtte have to bradepander i gang. Men så er der til romkugler for resten.
Fødselaren er vild med den og mega stolt og det er det vigtigste...
Igen tak for step by step forklaringen. Uundværlig!

Mulle sagde ...

Tak igen for dine kommentarer Jo-Ann, og jeg er meget glad for kagen blev en succes.

Unknown sagde ...

Hej mulle...
Skal prøve mig med din Ninjago kage, glæder mig :-)
Men er det forstået rigtigt at processen er over 3 dage... Kan man ikke lave den på en ??

Kage hilsen
AnneMarie

Mulle sagde ...

Hej AnneMarie, mange gange undskyld, at du ikke har fået svar tidligere. Jeg er på barsel, og har ikke så meget tid til bloggen som før. Du har sandsynligvis fundet en løsning, men for god orden skyld skal du have et svar.

Kagen kan bages på én dag. Du skal dog beregne "ventetid" på f.eks. kagen køler af, og at frostingen stivner efter den er smurt på. Du kan ikke glatte blød frosting.

Fik du nogle gode erfaringer med projektet, så giv dem endelig videre på min blog - hvis du har lyst til det.

Bagehilsner fra Mulle

Unknown sagde ...

Hej
Jeg kan se at opskriften er lavet for noget tid siden, men jeg håber ikke, at det er forsendt at stille spørgsmål. Når du laver den over fire dage og kommer den i køleskabe, bliver den så ikke tør? Mvh mette

Unknown sagde ...

Hej Mulle
Jeg er faktisk i gang nu med kagen men jeg synes slet ikke den ser høj nok ud til at man kan skære kagen over så der kan komme frosting imellem så den bliver dobbelt så stor. Er det mig der ser forkert? Har fulgt din kage opskrift til fulde

Mvh Diana

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage