Syrlig citron creme til kager, roulader, boller osv.
Lemon curd smager skønt syrligt, og er et frisk pust til bagværk af forskellig art. Du kan bruge det som fyld i tærter, boller, kager, roulader osv. Det er også lækkert at bruge lemon curd til desserter f.eks. pandekager eller is.
Her får du 2 forskellige opskrifter på lemon curd - den ene mere syrlig (læs: meget syrlig) end den anden. Jeg foretrækker opskrift 1 - men min svoger er helt klart til den noget sure version i opskrift 2.
Det er let at koge cremen, som kan holde sig i ca. en uges tid på køl. Jeg har ikke prøvet at fryse det, så kom endelig med en kommentar, hvis du har erfaring med det, og ved om det kan lade sig gøre. Umiddelbart vil jeg tro, at det kan lade sig gøre.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutters tid, og omkring 2 timers tid på køl.
OPSKRIFT 1
Det skal du bruge til ca. 2½ dl. lemon curd:
50 g smør
1 dl citronsaft (ca. 2-3 citroner, det afhænger af størrelsen)
3/4 dl sukker
2 æg
Sådan gør du:
Skær smørret i små tern og hæld det i en lille gryde sammen med citronsaften og halvdelen af sukkeret.
Varm blandingen op og pisk (med en gaffel) i mellemtiden æggene sammen med resten af sukkeret.
Når smørret er smeltet og det koger lidt, pisker du æggene i.
Rør grundigt til blandingen er blevet tyk.
Lad den simre for lav varme i nogle minutter, og sigt så lemon curden over i en skål.
Når du sigter din lemon curd, så er du sikker på at eventuelle hvider fra æggene er sigtet fra, og den bliver mere fin og glat.
Hæld curden på glas, og stil det i køleskabet.
OPSKRIFT 2 - EKSTRA SUR!
Det skal du bruge til 4 dl lemon curd:
3 små usprøjtede citroner
1½ dl sukker
50 g smør
2 spsk majsstivelse
2 æg
2 æggeblommer
Sådan gør du:
Riv citronerne fint, og pres saften fra.
Hæld citronskræl og -saft, sukker, smør (skåret i tern), majsstivelse, æg og æggeblommer i en gryde.
Rør ved middelvarme til cremen er kogt op og stivnet.
Si cremen, så citronskrællerne og æggehviderne sorteres fra.
Hæld cremen på et glas, og stil det på køl til det skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Lemon curd skal opbevares på køl, og kan holde sig i op til 5-7 dages tid.
Tips!
Du kan købe lemon curd færdiglavet i større supermarkeder eller specialkøbmandsbutikker.
Du kan se en opskrift på petit fours med lemon curd her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/11/lemon-petit-fours.html
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
2 kommentarer:
MUMS - det ser skønt ud :-) Jeg er altså vild med din blog. God aften :-)
Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk
Sikke en opmuntrende kommentar Cathrine. Tak for det.
Send en kommentar