En bund med brunkager, fyld med kanel og chokoladetoppet.
En cheesecake som smager af jule. Kiksebunden er med en blanding af digestive kiks og brunkager: Fyldet har en dejlig smag af kanel, og toppet med chokolade og hasselnødflager er det bare ren guf.
Hold lidt igen hvis du smager på fyldet, og synes der skal mere kanel i. Jeg var nemlig bekymret for, om fyldet smagte tilstrækkeligt af kanel. Men efter nogle timer på køl, så er kanelsmagen mere gennemtrængene.
Sværhedsgrad
Let, hvis du er vant til at arbejde med husblas. Hvis du ikke har prøvet, at bruge husblas, så er kagen middel-svær at tilberede.
Tidsforbrug
I alt ca. 1 times tid - og her er ikke inkl. tid på køl. Jeg anbefaler, at kagen tilberedes 1-2 dages tid, før den skal serveres.
Formen/tilberedes i:
En springform på ca. 25-27 cm eller direkte på et kagefad med en kagering.
Kiksebunden
150 g digestive kiks
100 g brunkager
125 g smør
Fyldet:
200 g flødeost naturel
2 tsk vaniljesukker
1 spsk stødt kanel
150 g sukker
½ l piskefløde (38 %)
3 blade husblas
Topping:
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
50 g. hakket hasselnødflager (en anden slags nød kan selvfølgelig også bruges f.eks. mandler)
Start med kiksebunden
Hæld kiksene i en frysepose, luk luften ud og bind en løs knude på den.
Læg posen på et skærebræt.
Tag en kagerulle og rul over posen, så indholdet knuses.
Bliv ved til alle kiksene er knus fint.
Smelt smørret i en gryde og hæld de knuste kiks ned i gryden og rør det sammen.
Hæld blandingen ned i bunden af springformen, og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen i køleskabet imens du laver fyldet.
Fyldet
Hæld osten i en skål, og tilføj vaniljesukker, kanel og sukker, og rør det godt rundt (du kan f.eks. bruge en elpisker).
Pisk nu piskefløden til flødeskum og rør det i osteblandingen.
Husblas i ostefyldet
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblassen over et vandbad med kogende vand.
Hæld en stor spiseske af ostefyldet ned til husblassen, og rør indtil fyldet er opløst.
Gentag med 1-2 spiseske af ostefyldet.
De par første spiseske med fyld vil nemlig forsigtigt køle husblassen.
Efter 1-3 spiseskefuld fyld vil husblassen være så kølet, at du kan rører resten af fyldet i.
Hæld fyldet over kiksebunden, og glat det jævnt ud med f.eks. en dejskraber.
Glat overflade ud så meget som muligt, og tør kanten af formen af med f.eks. et stykke køkkenrulle, så der ikke er fyld på siden.
Stil kagen i køleskabet i 1 times tid og gerne mere, inden du hælder chokolade topping på.
Topping:
Hak chokoladen groft og hæld den i en gryde med piskefløden.
Smelt chokoladen sammen med piskefløden under omrøring ved middelvarme.
Rør og smelt til chokoladen er glat og blank.
Hæld ikke chokoladen over kagen, for så kan du risikere, at der kommer dråber ned i fyldet. Læg i stedet en spiseske af chokoladen på ad gangen. Start fra midten og arbejd langsomt ud. Kagen er stadig i sin form. Drys hasselnødflagerne over, og sæt kagen tilbage på køl indtil ca. 15 minutters tid før servering.
Skær med en kniv langs kanten, før du tager kanten af - så revner fyldet ikke.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen skal opbevares i køleskabet. Læg film over eller andet låg på formen, så kagen ikke tager smag af køleskabets øvrige ingredienser.
Kagen kan holde sig i 3-4 dage, efter at den er tilberedt.
Inspiration © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af helt egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
2 kommentarer:
Hejsa
Kan det godt passe at bunden ikke skal bages, men bare direkte i køleskabet...?
Hej Gitte, det er helt korrekt. Den skal ikke bages.
- og så beklager jeg det sene svar.
Bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar