En saftig bradepandekage med rabarber
Min rabarber i haven titter op ad jorden, og så er der snart friske rabarber. Men i min fryser er der stadig rabarber fra sidste års høst, og de skal jo bruges til noget. Det blev til denne saftige kage med marcipan og kardemomme og rabarberstykker.
Du kan helt sikkert også bage kagen med æbler, pærer, ananas osv. Hvis du gør det, skal du være hjertelig velkommen til at dele din erfaring med mig og andre her på bloggen.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 times tid.
Omkring 15 minutter på at koge rabarber, 20 minutter på tilberede dejen og så skal kagen bages i ca. 30 minutter.
Det skal du bruge til en kage på størrelse med en halv bradepande:
500 g frosne rabarber, skåret i stykker på 2-3 cm.
1 dl sukker
4 spsk maizena
Evt. ½ tsk nonoxal
125 g marcipan
180 g rørsukker eller almindeligt hvidt sukker
175 blødt smør
4 æg
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme, stødt
Bages i :
Et ildfastfad på ca. 23 x 23 cm. med bagepapir.
Start med rabarberne
Start med at koge rabarberne sammen med sukkeret og nonoxal.
Når sukkeret er opløst, rører du maizenaen i.
Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af imens kagedejen tilberedes.
Tænd ovnen på 190 grader almindelig under-over-varme.
Riv marcipanen groft
Hæld sukker over marcipanen og rør forsigtigt rundt, så marcipanen ikke klumper.
Pisk med en elpisker smørret ud i sukker og marcipanen til en fast dej.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Bland mel, bagepulver og kardemomme i en anden skål.
Sigt det i dejen og rør med en gydeske til dejen er godt blandet. Rør ikke for meget, så dejen bliver sej.
Rør nu rabarberne i - med saft og alt.
Læg bagepapir i dit fad, og hæld dejen over, og glat den jævnt ud.
Bag kagen midt i oven i 30 minutter til den er gylden. Stik eventuelt i den for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Lad kagen køle af i formen, og drys den eventuelt med flormelis inden den serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er helt afkølet, skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hvis hele kagen ikke spises samme dag, kan resten gemmes i køleskabet. Kagen bliver mere svampet og konfektagtig i køleskabet, men smager stadig rigtig godt op til 3 dage efter den er bagt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar