Bradepandekage med kokos og chokoladestykker
Her i 3. trimester af min graviditet er jeg meget træt om aften, og jeg får ikke bagt helt så meget, i forhold til hvad jeg plejer. Det har mine kollegaer kækt bemærket, for der kommer ikke lige så mange kager med ind på arbejdet som tidligere. Onsdag aften gik jeg derfor i køkkenet, med det formål at bage den hurtigste kage til dato. Det tog mig præcist 17 minutter at røre dejen sammen.
Og resultatet... jo det blev faktisk ganske godt - sådan lidt bounty-chokoladebar lignende. Hvis du vil, kan du jo give kagen smeltet chokolade på toppen, så det bliver endnu mere bounty-bar lignende. Alternativt lægge chokoladepålæg på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen - det er også en super hurtig løsning.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 20 minutter på tilberedning af dejen og kagen skal bages i 25-30 minutter.
Det skal du bruge til en kage på ½ størrelse af en bradepande:
50 g smør
2 dl mælk
4 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g kokos
150 g mørk eller lys chokolade
Drysses med flormelis - eller der lægges pålægschokolade på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret i en gryde, og rør mælken i.
Imens smørret smelter, pisker du æg og sukker lyst og luftigt.
Hæld smør-mælken i og rør det sammen.
I en anden skål blander ud mel med bagepulver og kokos.
Rør det i dejen.
Hak chokoladen groft og rør det i dejen.
Læg bagepapir i din bageform.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
Stik i kagen efter 25 minutters tid, og hænger der dej ved, så giv den 5 minutter mere.
Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er kølet helt af sier du flormelis over i et jævnt lag.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder/pose, og den smager dejligt 1-2 dage efter den er bagt.
Inspiration:
Denne opskrift er set i bladet "Hjemmets Bedste Mad", nr. 4 april 2015 - jeg har bare tilføjet chokoladen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar