onsdag den 29. april 2015

Kokoskage med chokoladestykker

Bradepandekage med kokos og chokoladestykker

Her i 3. trimester af min graviditet er jeg meget træt om aften, og jeg får ikke bagt helt så meget, i forhold til hvad jeg plejer. Det har mine kollegaer kækt bemærket, for der kommer ikke lige så mange kager med ind på arbejdet som tidligere. Onsdag aften gik jeg derfor i køkkenet, med det formål at bage den hurtigste kage til dato. Det tog mig præcist 17 minutter at røre dejen sammen.

Og resultatet... jo det blev faktisk ganske godt - sådan lidt bounty-chokoladebar lignende. Hvis du vil, kan du jo give kagen smeltet chokolade på toppen, så det bliver endnu mere bounty-bar lignende. Alternativt lægge chokoladepålæg på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen - det er også en super hurtig løsning.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Ca. 20 minutter på tilberedning af dejen og kagen skal bages i 25-30 minutter.

Det skal du bruge til en kage på ½ størrelse af en bradepande: 
50 g smør
2 dl mælk
4 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g kokos
150 g mørk eller lys chokolade

Drysses med flormelis - eller der lægges pålægschokolade på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen.

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret i en gryde, og rør mælken i.
Imens smørret smelter, pisker du æg og sukker lyst og luftigt.
Hæld smør-mælken i og rør det sammen.
I en anden skål blander ud mel med bagepulver og kokos.
Rør det i dejen.
Hak chokoladen groft og rør det i dejen.
Læg bagepapir i din bageform.
Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
Stik i kagen efter 25 minutters tid, og hænger der dej ved, så giv den 5 minutter mere.
Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er kølet helt af sier du flormelis over i et jævnt lag.

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen skal opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder/pose, og den smager dejligt 1-2 dage efter den er bagt.

Inspiration: 
Denne opskrift er set i bladet "Hjemmets Bedste Mad", nr. 4 april 2015 - jeg har bare tilføjet chokoladen.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage