En vaniljesandkage med æblestykker og cocktailbær
Min mor bagte tit, det hun kalder en et-ægskage, da jeg var barn. Det mindede meget om en sandkage.
Nogen gange kom hun æble eller pærestykker i dejen, og det var jeg meget glad for - og det var min far også. Han kan godt lide, når kagen er lidt klæg. Derfor gjorde han tit det, når kagen var i ovnen, at han lige gav komfuret et skub, når han gik forbi. Nogen gange lykkedes det ham, at få kagen til at falde sammen - men ikke altid. Denne kage er bagt med tanke om dette barndomsminde.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid, og kagen skal bages i 50-60 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage:
125 g smør
1 1/4 dl / 125 g sukker
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk vaniljesukker
2 æg
5 dl / 300 g hvedemel
2½ tsk bagepulver
1 1/4 dl mælk
Fyld:
1 æble
100 g Cocktailbær
Bages i:
En smurt og meldrysset franskbrødsform på 2 liter.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader (alm. under/over varme).
Pisk smør og sukker let og cremet (hvis smørret er meget koldt og hårdt, så giv det eventuelt en lille luner i mikroovnen eller over et vandbad).
Pisk vaniljeessensen i.
Pisk grundigt ét æg i ad gangen.
Rør hvedemel og bagepulveret godt sammen i en anden skål, og sigt det i dejen skiftevis med mælken. Start og slut med melet.
Smør din bageform, drys den med mel.
Hæld halvdelen af dejen i.
Skræl æblet og skær det i tern.
Bred æblestykkerne og cocktailbærene over dejen.
Hæld den anden dejhalvdel over, og glat den jævnt ud.
Bag kagen i 50-60 minutter. Efter 50 minutter stikker du i kagen, og hænger der dej ved, så skal den have 5-10 minutter mere.
Lad kagen køle lidtd af, før du vender den ud på en rist for at køle helt af.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager bedst, samme dag som den er bagt, men kan også sagens gå på 2. dagen. Hvis der er mere kage tilbage på 3. dagen, så kan den spises med smør på (det gjorde vi, da jeg var barn - især min far).
Når kagen er afkølet, skal den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose.
Inspiration:
Opskrift på sandkagen er fra en lille folder om "Muffins, Scones og Tekager, som jeg har købt for få kroner i en boghandel. Folderen er forfattet af Anne Wilson, og udgivet af Murdoch Books, 1991.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar