Chokolademuffins bagt på kakaopulver. Jeg har erfaret, at de fleste mennesker kan lide chokoladekage og -muffins. Chokolade-bageværk går man sjældet forgæves med, og er du i tidsnød, findes der nogle meget lette opskrifter på både chokoladekage og -muffins. Her er en let på chokolademuffins - de tager ca. 20 minutter at tilberede.
Tilberedningstid:
20 minutter og 30 minutter i ovnen - men længere bagetid, hvis du bager store muffins.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 12-18 stk. små eller 8 store:
2 æg
200 g brun farin
125 g smeltet smør
3 dl kærnemælk
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
50 g kakaopulver
Ca. 400 g hvedemel
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over-under-varme.
Pisk æg og brun farin til det er lyst og luftigt.
Smelt smørret og rør kærnemælken i, og rør det i dejen.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og rør det i dejen.
Fordel dejen i smurte muffinsforme (med eller uden papirforme), og bag kagerne i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.
Stik i kagerne og hænger der dej ved, skal de bages i længere tid.
Lad kagerne køle af i formene.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, på 2. dagen bliver de lidt mere tørre, men kan stadig gå an. Opbevar dem i en lukket beholder ved stuetemperatur, når der er afkølet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-) Min erfaring er, at muffins bliver bedst, hvis de bages med kærnemælk, og så smager de også bedst på 2. dagen - hvis der altså er nogen tilbage.
Her er en anden opskrift på chokolade muffins - bagt med både chokolade og chokoladepulver:
http://mullehuset.blogspot.dk/2014/05/chokolademuffins.html#more
Og her er en opskrift på chokolade muffins med 3 slags chokolade - de er mega gode:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/07/tredobbelt-chokolade-muffins.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar