Hvis du spørger mig - så er jeg allermest glad for en kold cheesecake. De bagte kan godt blive lidt for tørre eller smage for meget af æggekage.
MEN... (trommesolo) denne opskrift er en af de gode på en bagt version. Kagen er tung, men stadig cremet og lækker. Den smager skønt af vanilje og kan serveres med en frugt sauce eller friske bær. Mums - den skal bages igen en anden gang.
Sværhedsgrad:
Let
Tilberedningstid:
45 minutter og 30 minutters bagetid i alt Plus minimum 2-3 timer på køl.
Antal og bageform:
Antal stk. ca. 8
Bages i smurt springform på ca. 20-22 cm.
Kiksebunden
75 smør
200 g digestive kiks
Smør til springformen
Ostefyld
400 g flødeost naturel
2 æg
100 g sukker
½ stang vanilje
Creme fraise topping
50 g sukker
4 dl creme fraise
½ stang vanilje
Sådan gør du
Smør springform
Smelt smørret.
Knus kiksene med kagerulle i en pose.
Rør kiksekrummerne i smørret.
Fordel kiksemassen i bunden af springformen i jævnt lag, og tryk kikseblandingen ned med fingerne.
Stil formen til side imens du tilbereder ostefyldet.
Ostefyld:
190 grader almindelig under-over-varme.
Del vaniljestangen i 2 og halver den på langs.
Skrab vaniljekornene ud, og tag 1 spsk af sukkeret og bland/mas kornene med sukkeret.
Pisk vaniljesukkeret med sukker, æg og flødeost til en jævn blanding.
Hæld fyldet over kiksebunden.
Bag kagen i ovnen i 25 minutters tid til fyldet har sat sig og ikke blævre.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i 10 minutter.
Lad ovnen forblive tændt, for toppingen skal også bages.
Creme fraise topping:
Del vaniljestangen i 2 og halver den på langs.
Skrab vaniljekornene ud, og tag 1 spsk af sukkeret og bland/mas kornene med sukkeret.
Rør vaniljesukker, sukker og creme fraise godt sammen.
Hæld det over den let afkølet kage, og bag kagen i 15-20 minutter til toppingen er fast og ikke blævret.
Stil kagen i køleskabet i 2-3 timers tid, og gerne længere tid f.eks. natten over.
Servering:
Skær langs springenformens kant med en kniv. Træk ikke kniven op og ned, men skær i et langt tag, for ellers blandes kagens indhold sammen, og det ser ikke pænt ud.
Tag ringen af springformen, og sæt kagen på dit serveringsfad.
Kagen kan sagens servers alene, men er også utrolig lækker, hvis den serveres med frisk frugt, fugtmos - eller sauce eller f.eks. chokolade eller karamelsauce. Hvis du servere kagen uden tilbehør, så skal du huske på, at en bagt cheesecake er mere "tør" og tæt i konsistensen.
Inspiration:
Annemette Voss fra "Den store Bagedyst" - opskriften er også i hendes bog "Bagelyst". Annemette servere kagen med varm blåbærsauce, og opskriften på denne er:
300 g blåbær (friske eller frosne)
½ dl vand
50 g sukker
Evt. citronsaft
Ingredienserne småkoges sammen indtil sukkeret er smeltet. (Smag eventuelt til, om der skal mere sukker i).
Kiksebunden presses jævnt ned i formens bund |
Ostefyldet før bagning |
Ostefyld efter bagning |
Creme fraise topping før bagning |
Så er kagen klar til servering |
Den kan spises uden sauce, frugt eller bær |
Meeeennn den er nu allerbedst med lidt tilbehør |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar