Chokolademuffins bagt på kakaopulver
Da vi skulle til familiefest i min store søns klasse, havde jeg lovet at tage kage med. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg skulle give den gas med en flot stor dinosaurus kage. Det blev tiden ikke til. Og da jeg spurgte min søn, så viste det sig, at han alligevel "bare" ville have chokolademuffins.
Det tog 20 minutter at klaske den dej sammen, så det var let. Og de var heldigvis en succes. Så må dino-kagen vente til en anden gang, og opskriften er nu givet videre til andre travle mødre/fædre.
Sværhedsgrad: Let
Tidsforbrug: 20 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.
Opskriften giver 14 stk. i folieformene, måske 1-2 mere i muffinsforme, for der kan være lidt mindre dej i dem.
Det skal du bruge:
2 æg
4 dl mælk
175 g smør
8 dl mel
160 g sukker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
6 spsk. kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og mælk.
Smelt smørret og pisk det i.
Rør alle de tørre ingredienser sammen og rør dem med en grydeske i dejen.
Pensel dine forme, og kom dejen i formene ved at bruge 2 spiseskeer eller en sprøjtepose.
Bag kagerne i midten af ovnen i 30 minutter. Stik i dem allerede efter 25 minutter, og hænger der dej ved, så giv dem nogle minutter mere.
Når kagerne er afkølet kan du komme glasur og krymmel på eller frosting.
Holdbarhed og opbevaring
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Med mindre du har givet dem frosting, så skal de opbevares på køl.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men kan også gå an på 2. dagen.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar