Chokolademuffins bagt på kakaopulver
Da vi skulle til familiefest i min store søns klasse, havde jeg lovet at tage kage med. Egentlig havde jeg tænkt, at jeg skulle give den gas med en flot stor dinosaurus kage. Det blev tiden ikke til. Og da jeg spurgte min søn, så viste det sig, at han alligevel "bare" ville have chokolademuffins.
Det tog 20 minutter at klaske den dej sammen, så det var let. Og de var heldigvis en succes. Så må dino-kagen vente til en anden gang, og opskriften er nu givet videre til andre travle mødre/fædre.
Sværhedsgrad: Let
Tidsforbrug: 20 minutters tilberedningstid og 30 minutters bagetid.
Opskriften giver 14 stk. i folieformene, måske 1-2 mere i muffinsforme, for der kan være lidt mindre dej i dem.
Det skal du bruge:
2 æg
4 dl mælk
175 g smør
8 dl mel
160 g sukker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
6 spsk. kakaopulver
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og mælk.
Smelt smørret og pisk det i.
Rør alle de tørre ingredienser sammen og rør dem med en grydeske i dejen.
Pensel dine forme, og kom dejen i formene ved at bruge 2 spiseskeer eller en sprøjtepose.
Bag kagerne i midten af ovnen i 30 minutter. Stik i dem allerede efter 25 minutter, og hænger der dej ved, så giv dem nogle minutter mere.
Når kagerne er afkølet kan du komme glasur og krymmel på eller frosting.
Holdbarhed og opbevaring
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Med mindre du har givet dem frosting, så skal de opbevares på køl.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men kan også gå an på 2. dagen.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar