Syrlig-sød sommerkage pyntet med jordbær
Dette er en god sommerkage, og den kan sagens serveres med en god sorbetis eller masser af friske bær
Du kan helt sikker også tilberede kagen med en hvilken som helst anden frugt/bær-mousse f.eks. jordbær eller blåbær. Det er den syrlig-søde limekage, som gør det rigtigt godt med moussen.
Tidsforbrug:
I alt omkring 3 timers tid.
20 minutters tilberedningstid af kagen, som skal bages i 25 minutters bagetid.
Moussen tager ca. 20-30 minutter at tilberede, og så skal kagen på køl i omkring 2 timers tid.
Sværhedsgrad:
Middel.
Bages/tilberedes i en springform og/eller kagering på 20 cm.
Kagen giver ca. 10 stk.
Det skal du bruge til limekagen:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g sukker
80 g brun farin (hvis du ikke har brun farin, så brug 180 g almindeligt hvidt sukker i alt)
Skal og saft fra 4 lemon, og saften fra yderligere 2 lemon (i alt 1 dl. saft)
1 dl mælk
75 smeltet smør
1 æg
Smør til formen.
Det skal du bruge til moussen:
225 g frosne hindbær
200 g sukker
3 dl. piskefløde
3 blade husblas
Desuden jordbær til pynt.
Sådan gør du med kagen:
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Bland hvedemel, bagepulver, sukker og brun farin i en skål.
Riv lemon frugterne fint, og pres saften fra.
I en anden skål, røres skallen, saft og mælken sammen med den smeltede smør.
Rør ægget i de våde ingredienser, og rør så de våde i de tørre ingredienser. Rør ikke for meget, for så bliver dejen sej.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm. Glat dejen jævnt i formen med dejskraberen.
Bag kagen midt i ovnen i 25 minutter. Stik eventuelt i kagen, og hvis der hænger dej ved, så skal den have længere tid.
Lad kagen køle helt af, før du kommer moussen på.
Så skal moussen tilberedes:
Kog hindbærene med sukker, og si frøene fra.
Opblød 3 blade husblas i koldt vand i 5-10 minutter.
Rør de opblødte husblas ud den varme hindbærmasse.
Pisk piskefløden til skum.
Kom 1 spsk flødeskum i hindbærmassen, og rør. Fortsæt sådan indtil hindbærmassen har stuetemperatur, så kan du rører al flødeskummen i. (Denne langsomme måde sikrer, at der ikke kommer klumper i moussen. Husblassen stivner i klumper hvis den bliver kold for hurtig).
Til sidst samles kagen:
Tag din kagen ud af springformen, og sæt den på serveringsfadet.
Hvis du ikke har en kagering, så vask springformen og sæt den tilbage om kagen uden bunden.
Hæld nu den bløde mousse oven på kagen, og glat den så meget ud som muligt.
Sæt kagen på køl i minimum 2 timers tid til moussen er stiv/fast.
Pynt kagen med friske bær f.eks. jordbær og/eller hindbær.
Opbevar kagen i køleskabet indtil servering. Kagen skal tages ud af køleskabet 15-20 minutters tid før servering, så den ikke er for kold.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet, og den kan holde sig i 1-2 dages tid.
Tips!
Du kan sagens bage kagen med f.eks. appelsin, citron eller grape. Så skal du blot bruge skal fra 2 frugter og stadig 1 dl. saft i alt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
1 kommentar:
Yummy Yummy ser lækkert, jeg elsker hindbær.
Hilsen
Bindia
Indisk Mad
Send en kommentar