søndag den 11. november 2012

Efterårskage med valnødder

På denne tid af året er det dejligt med en nybagt kage til en kop varm stærk te. Denne kage er bagt til netop en efterårsdag, og ingredienserne synes jeg passer perfekt til årstiden, tørret frugt, valnødder, te og mørk rom.


Sværhedsgrad:
Let.

Tidsforbrug:
30 minutter på at tilberede dejen og 30 minutter i ovnen.

Det skal du bruge til en kageform på størrelse med en springform:
2 dl / ca 150-180 g tørret frugt efter eget valg (jeg brugte abrikoser, pære og blommer)
En stærk kop te (jeg brugte julete, men du kan også bruge f.eks. Earl Grey)
1 æg
2 dl brun farin
1 dl appelsinjuice
3/4 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
½ dl mørk rom
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
½ tsk salt
1 tsk kanel
75 g valnødder
150 g flormelis (glasur)
1 spsk smør (glasur)
Nogle spsk kogende vand (glasur)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak de tørrede frugter groft og læg dem i en skål. Hæld den varme te over frugten og stil den til side, så frugten kan trække væden.
Med en elpisker pisker du ægget og den brune farin lyst og luftigt.
Rør appelsinjuice og rom i.
Rør olien i.
Tag en skål og hæld mel, bagepulver, vaniliesukker, salt og kanel i og rør det rundt.
Sigt melblandingen ned til æggemassen og rør det rundt med en grydeske.
Hæld det overskydende tevand fra frugterne og hæld frugterne i dejen.
Knus valnødderne i hænderne og kom også dem i dejen. Rør det sammen.
Smør bageformen og hæld dejen i.
Bag kagen på midterste rille i ovnen i 30 minutter (stik i den med et trægrillspyd eller ligendne, for at se om den har fået tilstrækkeligt - hvis der hænger dej på spydet, skal kagen have mere tid).
Når kagen er kølet lidt af (den må gerne være lun), vender du den ud på et fad.
Bland ingredienserne til glasuren og hæld den over kagen. Lad glasuren glide ned af siderne.
Servere en stærk kop te til kagen - eventuelt med en skvat af den mørke rom.

Opbevaring:
Kagen smager bedst samme dag, som den er bagt, men kan som så meget andet bagværk også sagens gå dagen efter. Opbevar den i en lufttæt beholder.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Mums den ser bare lækker ud..:O)) Katja

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage