En tilpas dejlig syrlig og sød citronmåne med hakkede mandler og gul glasur.
Jeg har efterhånden bagt så mange citronmåner til min svorger, at jeg burde oprette en kategori for "citronmåner" alene. Denne gang har jeg valgt at tilføje nogle hakkede mandler og madagascar bourbon vaniliesukker. De hakkede mandler giver kagen ekstra fylde, og kagen er desuden helt tilpas sød og syrlig.
Tidsforbrug:
40 minutter på at tilberede dejen, og så skal kage bages i 30-35 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 1 kage:
150 g smør
170 g sukker
1 tsk madagascar bourbon vanilie (eller almindelig vaniliesukker)
2 æg
50 g hakkede mandler
Skal af 1 citron
4 spsk citronsaft
180 g bagepulver
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
Det skal du bruge til glasuren:
200 g flormelis
Nogle spsk citronsaft, ca. 3-5 stk.
1 tsk gul frugtfarve
Bages i:
En springform eller anden form på omkring 22 cm. i diameter. (Jeg brugte en på 26 cm. og der blev kagen lige lidt for flad). En firkantet form kan naturligvis også bruges, men så får du ikke den runde måneform.
Sådan gør du:
Forarbejde
Start med at koge, smutte og hakke mandlerne.
Riv citronen groft på rivejernet, og hak det derefter fint med en skarp kniv.
Pres saften fra citronen. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med saft i citonen til opskriften, så spæd til med købt færdigsaft.
Dejen
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i en skål.
Hæld sukkeret i skålen og også vaniliesukkeret.
Pisk med en elpisker til det er godt blandet, luftigt og blødt.
Pisk et æg i ad gangen.
Tilsæt de hakkede mandler, citronskal og saft og pisk det sammen.
Læg elpiskeren væk, og rør herfra med en grydeske.
I en anden skål blander du melet og bagepulveret, som du sigter i de våde ingredienser.
Vend melet lidt i dejen, du skal røre/vende det meget lidt.
Hæld mælken i og rør meget forsigtigt dejen sammen.
Hvis du røre for voldsomt, så bliver dejen ikke helt så luftig.
Bages:
Spray eller smør bageformen med smør, og hæld dejen i.
Glat dejen jævnt med en dejskraber.
Bag kagen i 30-35 minutter på midterste rille.
Stik i dejen og hvis der ikke hænger dej ved, så er den færdig.
Glasur:
Når kagen er kølet, ca. 10-15 minutters tid, så blander du ingredinserne til glasuren.
Smør glasuren over kagen, og dyp eventuelt en dejskraber i kogende vand, for at glatte den pænt ud.
Opbevaring og holdbarhed:
Når kagen er afkølet, så skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Den smager bedst samme dag, som den er bagt, men er sikkert også ganske fin dagen efter (det har jeg dog ikke selv smagt).
Inspiration @ Mullehuset.dk
Denne opskrift er min egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar