Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme
Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere friskt og ikke så tørt. Derfor fik jeg den ide, at bage mine citronboller - uden citron - og med kærnemælk. Resultatet blev dejligt blødt og luftigt. Desuden gav jeg dejen lidt kardemomme med på vejen, men det kan du naturligvis undlade.
Det bedste ved denne opskrift er, at der ikke skal æltes dej. Så hvis du ikke er en fan af dej-fingre, så er den lige noget for dig.
Hvis du vil se opskriften på citronbollerne bagt i muffinsforme, så kig her: Citron boller
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
25-30 minutters tilberedningstid og 2 x 45 minutters hævetid.
Det skal du bruge til 8-12 stk.
500 g hvedemel
Evt. 1 tsk kardemomme, men kan undlades
1 tsk salt
1 spsk sukker
125 g smør
3 dl kærnemælk
½ pk / 12,5 g gær
2 æg
Bages i muffinsforme med papirsforme
Sådan gør du:
Hæld hvedemel, salt og sukker i en skål.
Den kolde smør skæres i tern, og smuldres med fingrespidserne i melblandingen, til det er finddelt til små krummer.
Lun kærnemælken og i en ny skål røres gæren ud i kærnemælken.
Pisk ægget og rør det i kærnemælken.
Rør de våde ingredienser sammen med de tørre.
Dejen er klistret og våd, og skal ikke æltes med hænderne.
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 45 minutters tid.
Sæt papirsforme i muffinsformene og fyld dejen i. Fyld ca. 3/4 del op.
Lad dejen hæve igen i 45 minutters tid.
Bag bollerne i 15 minutter i midten af ovnen ved 225 graders varme.
Bollerne skal være gyldne på toppen.
Lad bollerne køle lidt inden du løfter dem op ad bageformen, og lader dem køle af på en rist, stadig med papirsformene på.
Hvis du spiser bollerne inden de er kølet af, så hænger lidt af dejen fast på papirsformen.
Holdbarhed og opbevaring:
Bollerne smager allerbedst, samme dag som de er bagt, men de er også ganske gode dagen efter. På tredjedagen er de lidt halvtørre, og kan lige gå an.
Når bollerne er helt afkølet skal de opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur.
Inspiration (c) Mullehuset.dk:
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
3 kommentarer:
Hænger bollerne ikke fast i papirer, når du laver dem i papirsforme? mvh Maja
Hej Maja, vi spiste både bollerne, når de var lune, og der sad bollerne lidt fast på papirsformene, men da de var afkølet, hang bollerne ikke fast mere. Jeg har ikke prøvet det, men måske du kunne pensle papirsformene med lidt olie eller flydende smør, og så se om det hjælper, hvis bollerne skal spises lune.
Super lækre boller - min yndlingsopskrift!
Send en kommentar