søndag den 13. juli 2014

Chokolade parfait

Chokolade parfait - is uden ismaskine

Da det var en stor succes at tilberede vanilje parfait, fik jeg også lyst til at prøve med en chokolade parfait. Denne parfait har en fin mild smag af chokolade, så hvis du vil have meget chokoladesmag, skal du sandsynligvis bruge dobbelt af chokoladen.

Min søn og hans venner var meget glad for chokolade parfaiten, som jeg serverede i isvafler med krymmel.



Lidt mere om parfait
Det er utrolig let at tilberede din egen isdessert. Parfait er nemlig is tilberedt på æggeblommer, sukker og fløde. Du kan tilføje forskellige smag ved at tilføje frugt, chokolade, kryddderier osv. osv. Parfait skal ikke tilberedes i en ismaskine, for den har let ved at fryse uden at danne iskrystaller.

Dette er opskriften på en ganske simpel chokolade parfait - undlader du chokoladen så har du grundopskriften, som du kan bygge videre på. Det er let og tager kort tid at tilberede parfait. Du skal dog være i god tid, for isen skal i fryseren i minimum 5-6 timer, før den er serveringsklar.

Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid, og minimum 5-6 timer i fryseren.

Denne opskrift giver ca. 1½ liter is: 
1 dl. æggeblommer / 6 æggeblommer
100 g sukker
100 g god mørk chokolade
½ liter piskefløde

Sådan gør du: 
Hak chokoladen meget groft, og smelt den over et vandbad.
Imens pisker du æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Pisk den smeltede chokolade i æggemassen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør piskefløden i chokolade-æggemassen.

Find den form frem som du vil fryse isen i.
Beklæd den med madlavningsfilm, hvis du vil have meget let ved, at få isen ud af formen. Du behøver selvfølgelig ikke vende isen ud af formen, men kan også tage den med en ske direkte af formen (så undlader du at beklæde formen med madlavningsfilm).
Som du kan se på billederne, så brugte jeg en rugbrødsform.
Hæld isen i formen.
Læg madlavningsfilm over.
Stil isen i fryseren i minimum 5-6 timer eller til den skal serveres.

Omkring 15 minutters tid før servering, tager du isen ud af fryseren.
Vend eventuelt isen ud på et fad, og pynt den med f.eks. frisk frugt, vafler, kys...

Holdbarhed og opbevaring: 
Parfaits holdbarhed er ca. 2-3 måneder i fryseren.






Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage