Dejlig vanilje parfait serveret med frisk frugt - is uden ismaskine
Det er utrolig let at tilberede din egen isdessert. Parfait er nemlig is tilberedt på æggeblommer, sukker og fløde. Du kan tilføje forskellige smag ved at tilføje frugt, chokolade, kryddderier osv. osv. Parfait skal ikke tilberedes i en ismaskine, for den har let ved at fryse uden at danne iskrystaller.
Her får du opskriften på en ganske simpel vanilje parfait - undlader du vanilje så har du grundopskriften, som du kan bygge videre på. Det er let og tager kort tid at tilberede parfait. Du skal dog være i god tid, for isen skal i fryseren i minimum 5-6 timer, før den er serveringsklar.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid, og minimum 5-6 timer i fryseren.
Denne opskrift giver ca. 1½ liter is:
1 dl. æggeblommer / 6 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang og 2 spsk sukker
½ liter piskefløde
Sådan gør du:
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og mas dem ud mellem de 2 spsk sukker.
Pisk vaniljesukkeret i æggemassen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør piskefløden i æggemassen.
Find den form frem som du vil fryse isen i. Beklæd den med madlavningsfilm, hvis du vil have meget let ved, at få isen ud af formen. Du behøver selvfølgelig ikke vende isen ud af formen, men kan også tage den med en ske direkte af formen (så undlader du at beklæde formen med madlavningsfilm).
Som du kan se på billederne, så brugte jeg en rugbrødsform.
Hæld isen i formen.
Læg madlavningsfilm over.
Stil isen i fryseren i minimum 5-6 timer eller til den skal serveres.
Omkring 15 minutters tid før servering, tager du isen ud af fryseren, fjerner madlavningsfilmen og sætter den på dit serveringsfad, som du pynter med frisk frugt.
Holdbarhed og opbevaring:
Parfaits holdbarhed er ca. 2-3 måneder i fryseren.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar