lørdag den 12. juli 2014

Vanilje parfait

Dejlig vanilje parfait serveret med frisk frugt - is uden ismaskine

Det er utrolig let at tilberede din egen isdessert. Parfait er nemlig is tilberedt på æggeblommer, sukker og fløde. Du kan tilføje forskellige smag ved at tilføje frugt, chokolade, kryddderier osv. osv. Parfait skal ikke tilberedes i en ismaskine, for den har let ved at fryse uden at danne iskrystaller.

Her får du opskriften på en ganske simpel vanilje parfait - undlader du vanilje så har du grundopskriften, som du kan bygge videre på. Det er let og tager kort tid at tilberede parfait. Du skal dog være i god tid, for isen skal i fryseren i minimum 5-6 timer, før den er serveringsklar.



Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Omkring 20-30 minutters tilberedningstid, og minimum 5-6 timer i fryseren.

Denne opskrift giver ca. 1½ liter is: 
1 dl. æggeblommer / 6 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang og 2 spsk sukker
½ liter piskefløde

Sådan gør du: 
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og mas dem ud mellem de 2 spsk sukker.
Pisk vaniljesukkeret i æggemassen.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Rør piskefløden i æggemassen.

Find den form frem som du vil fryse isen i. Beklæd den med madlavningsfilm, hvis du vil have meget let ved, at få isen ud af formen. Du behøver selvfølgelig ikke vende isen ud af formen, men kan også tage den med en ske direkte af formen (så undlader du at beklæde formen med madlavningsfilm).
Som du kan se på billederne, så brugte jeg en rugbrødsform.
Hæld isen i formen.
Læg madlavningsfilm over.
Stil isen i fryseren i minimum 5-6 timer eller til den skal serveres.

Omkring 15 minutters tid før servering, tager du isen ud af fryseren, fjerner madlavningsfilmen og sætter den på dit serveringsfad, som du pynter med frisk frugt.

Holdbarhed og opbevaring: 
Parfaits holdbarhed er ca. 2-3 måneder i fryseren.










Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage