søndag den 27. juli 2014

Rabarber crumble

Rabarber crumble - bagt med friske rabarber

Det har været så fin en sommer, at jeg har kunne trække udsædvanlig mange rabarber. Så da pigerne fra bogklubben kom på besøg, skulle vi naturligvis have noget med rabarber. Det blev til lun rabarber crumble serveret med vaniljeis.

Jeg har tidligere bagt rabarber og jordbær crumble, men det var med frosne rabarber og jordbær. Det viste sig, at være lige så let, at bage det med friske rabarber.



Tidsforbrug: 
Omkring 15-20 minutters tilberedningstid og ca. 25-30 minutters bagetid.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til en kage (tærtefad på ca. 26. cm.):

Frugtfyldet:
600 g friske rabarber, skyllet og skåret i 1 cm stykker
3 spsk citronsaft
Non-oxal (valgfrit - læs evt. om non-oxal under fanen "Bagerens 1. hjælp")
2 spsk marizena
2 dl sukker
1 spsk kanel
2 tsk vaniliesukker

Crumble:
250 g smør (jeg brugte kærgården, og det blev godt)
1½ dl rørsukker
3 dl hvedemel
3 dl havregryn

Sådan gør du: 
Start med at skylle og skære rabarberne i ca. 1 cm stykker.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg rabarberstykkerne i fadet, og hæld citron og non-oxal over. Rør det rundt, så saften fordeles mest muligt mellem stykkerne.
Bland Marizena, sukker, kanel og vaniljesukker i en skål.
Drys de tørre ingredienser over rabarberstykkerne, og vend lidt rundt i fyldet med en grydeske, så ingredienserne blandes lidt. Det bliver lidt klisteret, men det gør ikke noget, når rabarberstykkerne bages, så kommer der saft.
Sæt fadet midt i ovnen og bag rabarberne i 10 minutter.

Imens tilbereder du smuldredejen.
Skær smørret i tern og hæld det med sukker, mel og havregryn i en skål.
Med fingrene smuldre du smørret mellem ingredienserne til det er en god blandet masse. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine (måske kan en elpisker med dejkroge også gå?).
Når rabarberne har bagt i 10 minutter, tager du fadet ud af ovnen, og skruer varmen op på 200 grader.
Sæt klatter af smuldredejen oven på frugten, og glat dejen jævnt ud med en dejskraber (dyp evt. dejskraberen i vand).
Bag kagen videre i ovnen i 20-25 minutter til crumblen er gylden.
Kagen kan spises lun og kold f.eks. med is, creme fraise eller flødeskum - og eventuelt pyntet med friske jordbær.

Tips!
Du kan naturligvis bruge andre forme end et tærtefad, de skal bare være nogenlunde på den størrelse, f.eks. et ildfastfad på ca. en halv størrelse af en bradepande.

Du kan undlade kanel og bruge andre krydderier f.eks. ingefær.

Holdbarhed og opbevaring: 
Rabarber crumble skal helst spises, samme dag som den er bagt.

Inspiration @ Mullehuset.dk: 
Denne opskrift har jeg selv fundet på. Der findes utallige opskrifter på smuldredej, f.eks. også med mandler og kokos. Det er let, at lave smuldedej, så du kan ganske roligt prøve dig frem, og da der ikke er æg i, så kan du jo også smage dig frem.

Hvis du vil se opskriften med frosne rabarber og jordbær, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/03/jordbr-rabarber-smuldredejskage.html

Eller en Æble crumble, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/06/apple-crumble-cake.html

Jeg tilberede dobbelt potion og brugte et stort ildfast fad. 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage