søndag den 10. maj 2015

Lemonies

En sød og syrlig oplevelse 

Her er opskriften på en skøn kageoplevelse. Du får både det søde og det sure i ét, og så er det en af de hersens kager, som er utrolig lette at bage.

Kagen er god alene, men kan også serveres med frisk frugt og for eksempel en god sorbetis til dessert.


Sværhedsgrad
Let.

Tidsforbrug
20 minutters tilberedning
30-35 minutters bagning

Det skal du bruge til ca. 18 stk. 
3 æg
3 1/2 dl sukker
175 g smeltet smør
2 spsk fintrevet udsprøjtet citronskal (fra ca 1 citron)
3/4 dl citronsaft (det er sædvanligvis mere end fra 1 citron. 1 citron giver ca 1/2 dl.)
1 spsk vanilje aroma
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Glasur 
5 dl flormelis
5-7 spsk citronsaft

Smør og mel til formen.
Bages i ildfast fad på ca. 32 x 22 cm.

Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Smelt smørret og rør det i dejen.
Riv citronen fint, og pres saften fra, og hæld begge dele i dejen. (Spæd evt. til med mere citronsaft, hvis der ikke er tilstrækkeligt i citronen).
Rør vanilje aroma i.
Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og sigt det i dejen. Rør det forsigtigt sammen med en grydeske, rør ikke for kraftigt.
Smør dit fad og drys mel på.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Kagen må gerne virke lidt klæg, når du stikker i den.

Sådan gør du med glasuren
Hvis du blander glasuren med citronsaft, så bliver det MEGET syrligt. Du kan også tilberede glasuren på kogende vand.
Rør flormelis og citronsaft (eller kogende vand) sammen, og smør det over den afkølet kage. Dyp eventuelt en dejskraber i kogende vand, og glat glasuren ud med den, så du ikke trækker kage krummer med i glasuren - det er bare ikke så pænt.
Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timers tid, men gerne til dagen efter. Den serveres kold.

Holdbarhed og opbevaring
Kagen opbevares i køleskabet, og kan holde sig i omkring 3 dages tid.

Inspiration 
Opskriften på lemonies så jeg på Det Sote Livs Facebook side. Jeg har ændret en lille mikrosmule i opskriften - du kan se den oprindelige opskrift her: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/lemonies

Som du kan se på foto'et, bagte jeg kagen i et fad med bagepapir.
Det resulterede i, at kagen hang meget fast i papiret, da den skulle skæres ud.
Næste gang vil jeg helt sikkert ikke bruge bagepapir, og derfor er opskriften også skrevet uden brug af bagepapir. 



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage