En sød og syrlig oplevelse
Her er opskriften på en skøn kageoplevelse. Du får både det søde og det sure i ét, og så er det en af de hersens kager, som er utrolig lette at bage.
Kagen er god alene, men kan også serveres med frisk frugt og for eksempel en god sorbetis til dessert.
Her er opskriften på en skøn kageoplevelse. Du får både det søde og det sure i ét, og så er det en af de hersens kager, som er utrolig lette at bage.
Kagen er god alene, men kan også serveres med frisk frugt og for eksempel en god sorbetis til dessert.
Tidsforbrug
20 minutters tilberedning
30-35 minutters bagning
30-35 minutters bagning
3 æg
3 1/2 dl sukker
175 g smeltet smør
2 spsk fintrevet udsprøjtet citronskal (fra ca 1 citron)
3/4 dl citronsaft (det er sædvanligvis mere end fra 1 citron. 1 citron giver ca 1/2 dl.)
1 spsk vanilje aroma
3 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Glasur
5 dl flormelis
5-7 spsk citronsaft
Smør og mel til formen.
Bages i ildfast fad på ca. 32 x 22 cm.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under-over-varme.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Smelt smørret og rør det i dejen.
Riv citronen fint, og pres saften fra, og hæld begge dele i dejen. (Spæd evt. til med mere citronsaft, hvis der ikke er tilstrækkeligt i citronen).
Rør vanilje aroma i.
Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og sigt det i dejen. Rør det forsigtigt sammen med en grydeske, rør ikke for kraftigt.
Smør dit fad og drys mel på.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter. Kagen må gerne virke lidt klæg, når du stikker i den.
Sådan gør du med glasuren
Hvis du blander glasuren med citronsaft, så bliver det MEGET syrligt. Du kan også tilberede glasuren på kogende vand.
Rør flormelis og citronsaft (eller kogende vand) sammen, og smør det over den afkølet kage. Dyp eventuelt en dejskraber i kogende vand, og glat glasuren ud med den, så du ikke trækker kage krummer med i glasuren - det er bare ikke så pænt.
Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timers tid, men gerne til dagen efter. Den serveres kold.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen opbevares i køleskabet, og kan holde sig i omkring 3 dages tid.
Inspiration
Opskriften på lemonies så jeg på Det Sote Livs Facebook side. Jeg har ændret en lille mikrosmule i opskriften - du kan se den oprindelige opskrift her: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/lemonies
Hvis du blander glasuren med citronsaft, så bliver det MEGET syrligt. Du kan også tilberede glasuren på kogende vand.
Rør flormelis og citronsaft (eller kogende vand) sammen, og smør det over den afkølet kage. Dyp eventuelt en dejskraber i kogende vand, og glat glasuren ud med den, så du ikke trækker kage krummer med i glasuren - det er bare ikke så pænt.
Sæt kagen i køleskabet i ca. 2 timers tid, men gerne til dagen efter. Den serveres kold.
Holdbarhed og opbevaring
Kagen opbevares i køleskabet, og kan holde sig i omkring 3 dages tid.
Inspiration
Opskriften på lemonies så jeg på Det Sote Livs Facebook side. Jeg har ændret en lille mikrosmule i opskriften - du kan se den oprindelige opskrift her: http://www.detsoteliv.no/oppskrift/lemonies
Ingen kommentarer:
Send en kommentar