fredag den 21. august 2015

Fodboldkage til børnefødselsdagen

Chokolade- og grøn vaniljekage

Da min store søn blev 6 år, så ville han gerne have en fodbold kage til drengefødselsdagsfesten. Mit energiniveau var dog i minus, og jeg havde ikke meget tid, for få uger før fødselsdagsfesten, havde vi udvidet familien med lillebror Alex.

Men så måtte jeg være kreativ, for kageønsker fra min store søn, vil jeg gøre meget for at opfylde. Jeg fandt derfor på, at bage denne fodboldkage. Hvis du spørger mig, så ligner bunden af sådan en grøn kage da meget godt grønsværen på en fodboldbane.

Jeg lagde pålægschokolade på chokoladekagen, og lagde den grønne kage over, imens den stadig var varm. Den grønne kage skal lægges med bunden opad, så det ligner græs. Du vender simpelthen hurtigt kagen hen over, og trækker forsigtigt bagepapiret af.

Stregerne på banen er selvfølgelig bare almindelig glasur (det blev desværre lidt ujævne streger på grund af hastværk, men drengene var ligeglade). Fodboldmålene og -spillerne har jeg købt på nettet, men jeg så også engang, at de havde dem i Tigeren.

Du finder opskriften på chokoladekagen her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/09/klassisk-chokoladekage.html

Og opskriften på den grønne kage her: http://mullehuset.blogspot.dk/2015/01/grn-mazarinkage.html Jeg undlod mandelessens og brugt i stedet 2 spsk vaniljeessens. Du kan erstatte vaniljeessensen med vaniljesukker.

Kagen bages i en form på ca. 34 x 25 cm.

Opbevaring og holdbarhed 
Jeg bagte kagen 2 dage før den skulle serveres, og opbevarede den i køleskabet. Kagen var stadig frisk og blød da den blev spist, så jeg vil tro, at den sagens kan holde sig i 3 dages tid i køleskabet. Du skal bare tage kagen ud af køleskabet lidt før servering, så den når at få stuetemperatur.Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage