Chokolade- og grøn vaniljekage
Da min store søn blev 6 år, så ville han gerne have en fodbold kage til drengefødselsdagsfesten. Mit energiniveau var dog i minus, og jeg havde ikke meget tid, for få uger før fødselsdagsfesten, havde vi udvidet familien med lillebror Alex.
Men så måtte jeg være kreativ, for kageønsker fra min store søn, vil jeg gøre meget for at opfylde. Jeg fandt derfor på, at bage denne fodboldkage. Hvis du spørger mig, så ligner bunden af sådan en grøn kage da meget godt grønsværen på en fodboldbane.
Jeg lagde pålægschokolade på chokoladekagen, og lagde den grønne kage over, imens den stadig var varm. Den grønne kage skal lægges med bunden opad, så det ligner græs. Du vender simpelthen hurtigt kagen hen over, og trækker forsigtigt bagepapiret af.
Stregerne på banen er selvfølgelig bare almindelig glasur (det blev desværre lidt ujævne streger på grund af hastværk, men drengene var ligeglade). Fodboldmålene og -spillerne har jeg købt på nettet, men jeg så også engang, at de havde dem i Tigeren.
Du finder opskriften på chokoladekagen her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/09/klassisk-chokoladekage.html
Og opskriften på den grønne kage her: http://mullehuset.blogspot.dk/2015/01/grn-mazarinkage.html Jeg undlod mandelessens og brugt i stedet 2 spsk vaniljeessens. Du kan erstatte vaniljeessensen med vaniljesukker.
Kagen bages i en form på ca. 34 x 25 cm.
Opbevaring og holdbarhed
Jeg bagte kagen 2 dage før den skulle serveres, og opbevarede den i køleskabet. Kagen var stadig frisk og blød da den blev spist, så jeg vil tro, at den sagens kan holde sig i 3 dages tid i køleskabet. Du skal bare tage kagen ud af køleskabet lidt før servering, så den når at få stuetemperatur.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar