Karamelliseret banan i en sandwich crumble med mandler
Det her er en af mine ynglingsdesserter - og pas på, du vil have mere, når du først har smagt.
Vi har tit nogle lidt overmodne bananer liggende i huset, og har du også det, så har du samtidig adgang til en let tilberedt dessert eller bare ren kage-hygge. Hvis du ikke har mandler i huset, så erstat mandlerne med noget andet fra køkkenskabene f.eks. andre nødder eller lidt flere havregryn.
Sværhedsgrad
Let.
Tilberedningstid
30 minutters tilberedningstid og 15 + 20 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 4-5 personer
50 g mandler (hakket, splitter eller i flager)
150 g smør
60 g havregryn
120 g hvedemel
80 g sukker
4 modne bananer (de må helst ikke være for overmodne, så kan de være svære at stege)
50 g smør
½ dl brun farin (kan erstattes af anden sukkertype, hvidt sukker eller muscovadosukker)
1/4 dl citronsaft
Smør til fadet
Bages i
Et smurt fad på ca. 20 x 20 cm eller et lille tærtefad.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Hæld mandlerne, smør (i tern), havregryn, hvedemel og sukker i en skål. Brug fingrespidserne, dejkroge på en elpisker eller en blender til at blande ingredienserne sammen til en crumble (store krummer).
Smør fadet og hæld halvdelen af crumblen jævn fordelt i fadet.
Sæt fadet i ovnen og bag det i 15 minutter.
Skæl, skær bananerne i halve og i både.
På en pande smelter du ved svag varme smør og brun farin til det ligner en gylden karamel. (Du kan sagens bruge hvidt sukker, men med brun farin får du mere karamel-smag).
Steg bananerne i karamellen - de skal ikke vendes flere gange, kun én gang på hver side.
Læg bananerne på den forbagte crumblebund - hæld evt. overskydende karamel ved.
Dryp citronsaft over bananerne og fordel resten af crumblen over.
Bag nu desserten/kagen færdig i ovnen i 15-20 minutter til den er gylden i overfladen.
Banan crumble kan spises lun og kold - begge dele er lækkert. Og du kan også lune den i mikroovnen, hvis den først er blevet kold.
Serveres med iskold vaniljeis eller chokoladeis.
Opbevaring og holdbarhed
Hvis Banan cumblen ikke spises med det samme, så opbevar rester i køleskabet i en lukket beholder. Den kan holde sig i 2-3 dage.
Inspiration
Denne opskrift er inspireret af Bananachok crumble fra Annemette Voss' bagebog "Bagelyst".
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar