onsdag den 2. september 2015

Sandwichboller

Sandwichboller bagt med rug-, hvede- og durummel                                                                                                       Jeg bagte disse sandwichboller som et alternativ til rugbrøddet i min søns madpakke. Bollerne er velegnet at fryse ned, så du også har et madpakke alternativ i fryseren til en anden dag.                                                                             Bollerne er store og mættende, så du kan vælge, at lave mindre boller, hvis de bliver for store til et barn. Jeg dryssede ikke noget på toppen, men du kan f.eks. give dem et drys sesamfrø eller havregryn. 
Sværhedsgrad
Let 

Tidsforbrug
30 minutters tilberedningstid og 45 + 30 minutters hævetid og 10 minutters bagning

Det skal du bruge til 6 stk.
25 g gær 
3 dl lunken vand
3 spsk madolie f.eks. raps- eller solsikkeolie
1 spsk sukker 
2 tsk salt 
1 æg 
50 g rugmel (eller grahamsmel)
250 g durummel 
250 g hvedemel 

Bages på
En bageplade med bagepapir 

Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet, og rør olie, sukker og salt i.
Pisk ægget i en skål og rør det i. 
Rør rugmel og durummel i. 
Rør til sidst hvedemelet i lidt af gangen. Måske skal du bruge lidt mindre eller mere. Dejen skal være let klisteret. 
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutter.  

Drys hvedemel på bordet og hæld dejen ud på det. 
Del dejen i 6 stykker, og form dem til boller, som du trykker flade og lægger på bagepladen med bagepapir. Tryk dem godt flade, for de hæver sig op og bliver let "boldrunde" igen, hvis de ikke trykkes tilstrækkeligt flade. 
Læg et viskestykke over, og lad bollerne hæve i 30 minutters tid. 

(Du kan eventuelt pensle bollerne med æg og havregryn eller anden drys). 
Tænd ovnen på 225 grader almindelig over-under-varme. 
Bag bollerne i 8-10 minutter til de er gyldne og lyder hule, når du forsigtigt banker på dem. 
Lad bollerne køle af på en bagerist, så bevare de mest sprødhed. 

Holdbarhed og opbevaring
Bollerne smager allerbedst samme dag som de er bagt. Hvis de ikke spises samme dag, så bør de fryses ned, og spises samme dag som de optøes. Opbevar bollerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og hvis du fryser dem, så gør det, når de er lune. 

Inspiration 
Denne opskrift er med få ændringer fra Magasinet Mad! (august-september 2015).




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage