lørdag den 10. oktober 2015

Græskartærte

Græskartærte bagt med kondenseret mælk

Den bogklub som jeg er med i, holder en årlig græskar-skære-dag i oktober måned, hvor alle vores børn er med. Det er super hyggeligt, og min søn glædede sig utrolig meget. Han ville rigtig gerne have, at vi skulle bage en græskartærte, og tage den med til arrangementet, så det gjorde jeg naturligvis.

Jeg har tidligere bagt græskartærte, så jeg søgte længe efter en alternativ opskrift, til den jeg allerede har på bloggen. Der er ikke mange variationer "der-ude", men efter en del søgning, blev det til, at jeg forsøgte mig med kondenseret mælk i fyldet. Det resulterede i en ganske god smag - meget lig den anden opskrift på min blog - men konsistensen er helt anderledes mere fast og a la kold cheesecake.


Hvis du vil se opskriften på den anden græskartærte, finder du den her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/10/pumpkin-pie-grskartrte.html
Her er konsistensen af fyldet mere grønsagsagtig og luftig.

Sværhedsgrad
Let

Tidsforbrug 
20 minutter på mørdejen, 30 minutters hviletid, omkring 30 time på fyldet (det skal koges og køles let), og tærten skal bages i 34-40 minutter.

Bages i
En tærteform på ca. 25-27 cm. eventuelt med løs bund, så tærten kan tages op ad formen inden servering.

Det skal du bruge til 1 tærte

Tærtebunden
250 g hvedemel
2 spsk sukker
100 g smør
1 æg
Nogle spsk koldt vand

Fyldet
450 g græskarmos - svarende til f.eks. et mellemstort hokkaido græskarhoved.
225 g kondenseret mælk
200 g sukker
1 æg
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
1/4 tsk ingefær
1/4 tsk muskatnød

Serveres eventuelt med kanel-flødeskum
2 dl piskefløde
2 spsk akacie honning
½-1 tsk kanel (smag dig frem)

Sådan gør du: 
Start med mørdejen
Bland hvedemel og sukker i en skål.
Skær smørret i tern og finddel det i de tørre ingredienser, til det ligner krummer.
Kom ægget i, og dejen samles med nogle spsk  koldt mælk.

Pak dejen ind, og sæt det i køleskabet i minimum 30 minutter.

Nu koges græskarret til mos
Skræl og skær græskarkødet i store tern, og kog det i rigeligt vand til det er mørt (ca. 10) minutter.
Mos græskarternene f.eks. med en blender, og lad mosen køle af.

Rul mørdejen ud og bag den
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Rul nu mørdejen ud, så den passer til din tærteform. Lad endelig dejen hænge lidt over kanten, for dejen trækker sig sammen under bagning.
Hvis du bager tærten i et bundløst fad, kan du lægge et stykke bagepapir i bunden, som du smører inden du lægger mørdejen i fadet. På den måde, er du sikker på, at dejen ikke sætter sig fast i bunden.
Prik dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen i 8-10 minutter. Den skal ikke tage farve, men være let tør.

Fyldet blandes 
Du kan nu røre alle ingredienserne til fyldet sammen med din let afkølet mos.
Hæld fyldet over den forbagte tærtebund, og sæt tærten tilbage i ovnen.
Bag tærten færdig i 35-40 minutter til fyldet er fast.
Lad tærte køle af i formen.
Tærten smager skøn, når den er lun og serveret med kanel-flødeskum.
Pisk piskefløden til skum og rør honning og kanel i.

Holdbarhed og opbevaring
Hvis kagen spises samme dag, kan den opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. Hvis den serveres senere, så opbevar den i køleskabet. Tærten kan holde sig i 3-4 dages tid i køleskabet.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på med inspiration fra forskellige græskartærte opskrifter på nettet.

Tips! 
Du kan bruge græskarkernerne som snack eller tilberhør i andre retter. Skyld kernerne i rigeligt med vand, lad dem tørre på viskestykker (ikke avispapir eller køkkenrulle, for de kan klister sig fast), og kog dem og rist græskarkernerne i ovnen.

Du kan bruge eventuel overskydende græskar til aftensmaden. Pensel dem med olie og krydderier og bag dem i ovnen.

Overskydende kondenseret mælk, kan sagens bruges i en iskaffen - det gør de i Vietnam. Det er meget sødt og syndigt.



Min store søn og jeg i gang med at skære et uhyggeligt græskarhoved :-) 

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage