Saftige gulerodsmuffins med krydderier
Disse muffins bagte jeg til et arrangement med min store søns fodboldklub. Muffins behøver ikke være søde, og kan også sagens bages som tilbehør eller erstatning for boller til et morgenbord.
Jeg har givet dem en del krydderier og erstattet noget af hvedemelet med grahamsmel. Hvis du vil bage dem som søde muffinskager, så skal du blot give dem mere sukker.
Sværhedsgrad
Meget let - kan med fordel bages med børn.
Tidsforbrug
30 minutters tilberedningstid og bages i 20 minutter.
Bages i
Bages i smurt muffinsform eventuelt med papirsforme.
Det skal du bruge til 12 stk.
75 g smør
½ dl creme fraise
2 dl mælk
1/4 tsk kanel
1/4 tsk muskatnød
½ tsk ingefær
½ tsk kardemomme
60 g sukker
125 g revet gulerødder
3 tsk bagepulver
100 g grahamsmel
200 g hvedemel
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig under-over-varme.
Smelt smørret.
Imens røres med en grydeske creme fraise, mælk, krydderier, sukker og gulerødder i en skål.
Rør det smeltet smør i.
I en anden skål blander du bagepulver, grahamsmel og hvedemel.
Rør det let i den våde dej - rør ikke for hård og længe, så bliver dejen lang og kagerne tunge.
Smør dine muffinsforme og hæld dejen i.
Bag kagerne i midten af ovnen i 20 minutter.
Stik i en af kagerne, og hænger der dej ved, så skal de have længere tid.
Lad kagerne køle af i formen.
Holdbarhed og opbevaring
Kagerne skal opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder - når de er helt afkølet.
Kagerne smager allerbedst samme dag som de er bagt, men de kan også sagens gå an dagen efter.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift :-)
Hvis du ikke har creme fraise, kan du f.eks. bruge yoghurt naturel eller lidt mere mælk. Jeg kan rigtig godt lide creme fraise i muffins, så synes jeg, kagerne bliver mere saftige, men mælk kan altså sagens bruges.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar