mandag den 2. november 2015

Spinatbrød



Spinatbrød med hørfrø og drysset med parmasanost 

Vi skal have græskar-tomat-suppe til aften, og da jeg er på barsel, har jeg rigeligt tid til, at bage et godt brød til suppen. Imens min lille søn sover sødt i hans barnevogn, hakker jeg spinat og hygger i køkkenet.

Brødet blev meget saftigt og lækkert, og det ser meget indbydende ud med den runde form og de flotte trekantsstykker. Brødet kan også bages som boller, hvis du er glad for sprød skorpe, og ikke er så meget til brydebrød.


Tidsforbrug: 
30 minutters tilberedningstid, i alt 1 1/4 times hævning og 45 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 1 brød: 
25 g / ½ pk gær
4 dl vand
2 spsk oliven olie
1½ tsk salt, fint
½ dl hørfrø
60 g frisk baby spinat
150 g grahamsmel
300 g hvedemel
3-4 spsk revet parmasan ost

Oliven olie og lidt mel til formen

Bages i
En springform på ca. 23 cm. eller anden form - hvis det er et firkantet ildfast fad, så kan du bare presse firkanter i dejen i stedet for trekantsstykker.

Sådan gør du
Smuldre gæren og rør den ud i lunken vand.
Rør olie, salt og hørfrø i.
Hak spinaten og rør den i.
Rør grahamsmel og hvedemel i.
Dejen æltes ikke, men kan røres i hånden med en grydeske, for den er blød og klisteret. Den må ikke være fast.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve 45-60 minutters tid til dobbelt størrelse.

Når dejen har hævet 1. gang, smørres springformen med oliven olie og drysset let med mel.
Hæld dejen i formen og glat den jævnt ud.
Lad dejen hæve i 15 minutters tid, og tænd så ovnen på 190 grader almindelig under-over-varme.
Dyp en paletkniv i lunken vand, og tryk den i dejen, så du får 8 stykker. På den måde, er brødet lettere at dele, og det ser også flot ud.
Drys parmasanosten over.
Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve indtil ovnen er varm.
Bag nu brødet midt i ovnen i 40-45 minutter. Efter 30 minutter ser du til brødet, og er det ved at blive for mørkt, kan du lægge et stykke sølvpapir over brødet resten af bagetiden.
Bank på brødet, og lyder det hult, så har det fået tilstrækkeligt. Tag eventuelt siden af springformen imens den stadig er varm, og bank på siderne, lyder det hult, så er brødet færdigt.
Lad brødet stå på springformens bund i 10 minutters tid, så fjerner du bunden og lader brødet køle af på en rist.
Brødet kan spises både lunt og koldt.
Du kan selvfølgelig også forme brødet til boller eller bage det i en anden form.

Holdbarhed og opbevaring 
Brødet skal (når det er afkølet) opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Brødet smager allerbedst samme dag som det er bagt, men er også fint dagen efter.

Inspiration
Det var en Femina opskrift på spinatbrød, som inspirerede mig til at bage dette brød. Jeg ændrede så meget i opskriften, at det blev min egen, men ideen til at bage brødet i springformen og dele det i trekantsstykker kommer fra Femina opskriften.











1 kommentar:

Maria Hoffbeck sagde ...

Uhm et dejligt brød til jeres suppe :-)
Det vil også være godt til fiskesuppe, der står spinat sig godt.
Nyd din barsels tid :-)

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage