Boller bagt med rugkerner, fuldkorns- og almindeligt hvedemel
Jeg kan smadder godt lide boller med rug- eller hvedekerner. Hvis du har det på samme måde, så er opskriften måske noget for dig.
Der er desuden udelukkende 4 spsk rapsolie i dejen og 1 spsk sukker. Hvis du vil have mindre hvedemel, så kan du erstatte noget af hvedemelen med f.eks. grahamsmel.
Sværhedsgrad
Let.
Tidsforbrug
Omkring 45 minutter på tilberedning af dejen, som skal hæve 45 minutter og så 30 minutter. Bagetid ca. 15-20 minutter. I alt omkring 1½ times tid.
Det skal du bruge til 18 stk.
1 pk/50 g gær
2 dl lunken vand
2 dl mælk
2 tsk salt
1 spsk sukker
4 spsk rapsolie
1½ dl creme fraise
150 kogte og afkølet knækkede rugkerner
100 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel
Æg og lidt mælk til pensling
Bages på
2 bageplader med bagepapir.
Sådan gør du
Kog og afkøl de knækkede rugkerner (Hæld evt. koldt vand over), eller stil dem i blød natten inden (se på pakken).
Rør gæren ud i vandet, lun mælken i mikroovnen eller en gryde og rør den i.
Tilsæt salt, sukker, rapsolie, creme fraise, rugkerner og fuldkornshvedemel.
Ælt til sidst hvedemelet i lidt ad gangen. Dejen må ikke blive for fast, men skal klistre. Så brug ikke al melet, hvis dejen bliver for fast af det.
Læg dejen i en skål, dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i 45 minutters tid.
Efter 1. hævning hældes dejen ud på et meldrysset bord. Du skal ikke ælte den, men blot dele den i 18 stykker og forme dem til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.
Dæk bollerne til med viskestykker og lad bollerne hæve i 30 minutters tid.
Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
Pensel bollerne med æg pisket med lidt mælk.
Drys eventuelt frø, korn eller havregryn over bollerne.
Bag begge plader på en gang i 15-20 minutter til de er gyldne, og lyder hule, når du let banker på dem.
Lad bollerne køle af på bagepladerne.
Holdbarhed og opbevaring
Når bollerne er afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose. De kan holde sig i 2 dages tid.
De er velegnet til at fryse, fordi dejen ikke alene består af hvedemel. Hvis du fryser dem ned, så gør det imens de stadig er lune.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar