Der er en del at se til for tiden, så desværre har jeg ikke tid til de store bageprojekter. I sådan en situation er det jo godt med muffins - de kræver ikke meget tid eller særlig stor indsats, for det er super simpelt at røre dejen sammen i en skål med en grydeske.
De tørret frugter og chokoladen giver god smag i hver en bid, og i midten har jeg lagt en klat marmelade som ekstra smagsbonus.
Tidsforbrug: Det tog mig ca 25-30 minutter at lave dejen (inkl. oprydning), og en stor del af tiden gik med at hakke frugt og chokolade.
Det skal du bruge:
90 g smør
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
165 g sukker
150 g tørret frugt
100 g mælkechokolade
3 dl mælk
1 æg
Ca 150 g abrikosmarmelade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader, og find 12 muffinsforme frem.
Hak chokoladen og den tørret frugt groft. Du kan bruge den tørret frugt du vil, jeg brugte abrikoser, svesker og pærer.
Smelt smørret.
Bland mel, bagepulver og sukker med en grydeske i en stor skål.
Hæld den tørret frugt i og rør.
Hæld mælken og ægget i skålen/gryden med smørret og pisk det sammen.
Bland nu æggemassen med melblandingen.
Rør til sidst chokoladen i.
Smør muffinsformene.
Hæld en stor spiseskefuld dej i hver form.
Læg en tsk marmelade i midten af hver form, og fordel resten af dejen i formene. Du kan vælge, at bruge en anden marmelade.
Bag dem i 30 minutter, stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de har fået tilstrækkeligt.
De smager godt både samme dag, og dagen efter (dagen efter virker de dog lidt tungere/vådere, men er absolut stadig gode).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar