Der er en del at se til for tiden, så desværre har jeg ikke tid til de store bageprojekter. I sådan en situation er det jo godt med muffins - de kræver ikke meget tid eller særlig stor indsats, for det er super simpelt at røre dejen sammen i en skål med en grydeske.
De tørret frugter og chokoladen giver god smag i hver en bid, og i midten har jeg lagt en klat marmelade som ekstra smagsbonus.
Tidsforbrug: Det tog mig ca 25-30 minutter at lave dejen (inkl. oprydning), og en stor del af tiden gik med at hakke frugt og chokolade.
Det skal du bruge:
90 g smør
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
165 g sukker
150 g tørret frugt
100 g mælkechokolade
3 dl mælk
1 æg
Ca 150 g abrikosmarmelade
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader, og find 12 muffinsforme frem.
Hak chokoladen og den tørret frugt groft. Du kan bruge den tørret frugt du vil, jeg brugte abrikoser, svesker og pærer.
Smelt smørret.
Bland mel, bagepulver og sukker med en grydeske i en stor skål.
Hæld den tørret frugt i og rør.
Hæld mælken og ægget i skålen/gryden med smørret og pisk det sammen.
Bland nu æggemassen med melblandingen.
Rør til sidst chokoladen i.
Smør muffinsformene.
Hæld en stor spiseskefuld dej i hver form.
Læg en tsk marmelade i midten af hver form, og fordel resten af dejen i formene. Du kan vælge, at bruge en anden marmelade.
Bag dem i 30 minutter, stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de har fået tilstrækkeligt.
De smager godt både samme dag, og dagen efter (dagen efter virker de dog lidt tungere/vådere, men er absolut stadig gode).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar