søndag den 5. august 2012

Linser - tips og tricks

Da jeg sidst bagte linser (29. juli 2012), havde jeg en del besvær med at udstikke dejen til formene. Det tog for lang tid, dejen blev for blød til at løfte fra bagepapiret, og klistrede sig fast.

Jeg har nu forsøgt mig igen, for jeg havde fået en ide til udstikningen.

Når du har dejen og cremen klar, gør du sådan (se evt opskriften under "kager" den 29. juli 2012):

Start med at ryd en hylde i køleskabet.
Del dejen i 3/4 og 1/4 del.
Rul 3/4 del dejen ud mellem 2 stk bagepapir, tag det øverste af, og vend det nederste papir over formene og pres dejen ned over formene.
Læg nu papiret med 3/4 del dejen i køleskabet.
Rul nu 1/4 del dejen ud mellem 2 stk bagepapir, fjern det øverste papir og stik ud med formens top.
Læg også det papir i køleskabet, eventuelt oven på det andet, hvis du ikke har 2 ledige hylder.
Smør nu formene og drys ca 1 tsk sukker i hver, så det dækker rundt i formen.
Nu har 3/4 del dejen ligget på køl i ca 5 minutter - gerne længere, hvis det er nødvendigt, for så er dejen god kold og let at arbejde med igen.
Læg 3/4 del dejen nederst i formene, hæld fyldet i, tag så 1/4 del dejen ud af køleskabet og læg 1/4 del dejen på som låg.
Tag en gaffel og tryk bund og låg dejen sammen i kanten.
Hvis du har tid og lyst, så kan du bruge resten af dejen til at udstikke pynt til lågene. Brug eventuelt køleskabstricket igen til den udstikket pynt (f.eks hjerter eller lignende).

Jeg lagde chokoladeknapper i fyldet, for at skabe lidt forandring, og det smagte fint. Jeg valgte desuden ikke at bruge vaniljestang til cremen, men hældte blot 1 tsk vaniljesukker i.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage