torsdag den 9. august 2012

Pavlova med creme og frugt

Den sidste afstemning afgjorde, at jeg skulle bage Pavlova. En god sommerspise pga de friske frugter, og en skøn, luftig og sød kage. Den smager fantastisk. Min lillesøster og jeg spiste så meget, at vi fik mavesmerter - men det var det værd.








Kagen er meget let at lave, og får du gæster, kan du bage marengsen dagen før, den skal bare opbevares i en lufttæt beholder (i stuetemperatur).

Det skal du bruge til marengsbunden:
4 æggehvider
250 g sukker
2 tsk maizena
1 tsk hvidvinseddike

Det skal du bruge til creme og frugt:
Her er mange valgmuligheder f.eks flødeskum 2 1/2 dl, eller færdiglavet købecreme eller hjemmelavet kagecreme. Jeg brugte en færdigkøbt jordbærcreme.
Frugterne er også efter egen smag og behag (eller årstid). Jeg valgte jordbær (500 g/ 1 bakke) og 250 g blåbær.

Sådan gør du:
Tag æggehviderne ud af køleskabet 20-30 min før du bager (de skal have stuetemperatur).
Varm ovnen til 160 grader, og læg bagepapir på en bradepande. Vælg eventuelt, at tegne en rund cirkel på bagepapiret, som du kan lægge marengsen indenfor, så får den en fin rund form.
Kom æggehviderne i en skål med en anelse salt.
Pisk hviderne ved lav hastighed til der er blødt skum.
Skru så op for hastigheden og pisk til der er bittesmå ensartet bobler i skummet.
Når skummet danner små toppe, tilsættes sukkeret lidt ad gangen - pisk godt hver gang.
Når blandingen er tyk og blank, og alt sukkeret opløst, så er den god.
Pas på du ikke pisker for længe, så bliver det grynet.
Sigt maizena i og vend det forsigtig i massen.
Derefter vendes eddiken forsigtig i.

Hæld marengsen på bagepladen og glat den ud. Den skal være ca 2 1/2 cm høj.

Bag den i 40 minutter til den er fin lysgylden og sprød når du forsigtigt mærker efter.
Sluk for ovnen, men vent med at tage marengsen ud, hvis du gør det for hurtigt sprækker den meget pga overgangen fra varm til kold.
Efter ca 5 min åbner du ovndøren lidt, og igen efter 5-10 helt op, og igen efter 5-10 min tager du marengsen ud.
Vend den med det samme om på dit serveringsfad.
Hvis bagepapiret er svært at få af, kan du pensle det med vand.
Når marengsen er kølet, pyntes den med creme og frugt.
Pavlovaen skal spises senest 1 time efter den er pyntet ellers suger marengsen væden.
Ønsker du en mere sprød marengs, kan du undlade at tilsætte maizena og hvidvinseddiken, de gør den nemlig mere sej.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage