Et brød bagt på bagepulver og natron, så det er super hurtigt at bage, og så er det fyldt med en masse godt så som solsikkekerner, havregryn, nødder, tørret frugt og meget mere - og så smager det fantastisk.
I morges skulle jeg mødes med mødregruppen - vi ses stadig, selv om børnene næste gang bliver 4. Jeg ville gerne have noget brød med, men fordi vi skulle meget tidligt af sted, så skulle det være et brød, som ikke skulle bruge hævetid. Jeg overvejede et koldthævet brød, men det blev i stedet til dette Myslibrød, og alle sagde, at det smagte dejligt.
Jeg sparede også tid ved, at jeg aften før hakkede og blandede alle de tørre ingredienser. Næste morgen skulle jeg bare røre dem sammen med de våde ingredienser, og vupti i ovnen.
Tidsforbrug:
Det tager ca. 30 minutter at tilberede dejen, som skal bages i 45 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 2 brød:
1 dl tørret frugt (jeg brugte tørret blåbær, kirsebær og tranebær)
1 dl hasselnødder
½ dl mandelsplitter
1 dl rosiner
1 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1½ tsk bagepulver
1½ tsk natron
1/4 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt nelliker
1 tsk kardemomme
280 g hvedemel
60 g grahamsmel
1 dl. fuldkornshvedemel
1 dl. rugmel
4½ dl. græsk yoghurt
2½ dl mælk
½ dl mørk sirup
Pensel brødet med mælk og drys lidt havregryn over.
Sådan gør du:
Hak hasselnødderne groft, og de tørrede frugter, hvis du bruger nogle som er store f.eks. abrikoser eller lignende.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Hæld yoghurt, mælk og sirup i og rør det rundt.
Dejen er tung og klæg.
Brødene bages i 2 rugbrødsforme, og du kan vælge enten at smøre formene eller at lægge bagepapir i, begge dele bliver godt - jeg prøvede nemlig begge løsninger.
Glat brødets overflade og pensel det med rigeligt mælk og drys havregryn over.
Bag brødet på 2. nederste rille i 45 minutter.
Jeg lod brødet stå i bageformene til det skulle spises, og det var fint. Du behøver altså ikke umiddelbart køle det på en rist.
For resten beklager jeg, at nogle ingredienser er i dl. og andet i gram, men sådan går det nogen gange, når der uvilkårligt og i inspirationens øjeblik blandes ingredienser sammen.
Holdbarhed og opbevaring:
Jeg har ikke prøvet det, men vil tro at brødet også vil være godt på 2. dagen - skriv endelig en kommentar om det, hvis du prøver det.
Opbevar brødet i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tips!
Du kan købe græsk yoghurt i f.eks. Aldi, men også i større supermarkeder eller etniske butikker.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
1 kommentar:
Rigtig lækkert brød. Bager det helt klart igen. Smed det ene i fryseren. Det var frisk, smagte godt i flere dage, vist 4, men så mugnede resten i posen på vores køkkenbord. Men vil skære det i skiver næste gang, og fryse ned 5-6 skiver pr pose.
Send en kommentar