Et saftigt og sødt rugbrød med en sej skorpe og dejligt sødt, tørret frugt.
Dette brød er fantastisk til picnickurven eller som en god eftermiddagssnack på en søndag efter en god lang gåtur i skoven. Du kan spise brødet med smør, ost og pålæg, men det gør det faktisk også rigtig godt alene uden noget på.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 3 timer og 10-15 minutter.
25-30 min. om at blande dejen i alt, som skal hæve 1. gang i 30 minutter, 2. og 3. gang i 45 minutter og endeligt bages i 35-40 minutter.
Det skal du bruge til 1 brød:
3 + 1 dl mælk
300 g rugmel
1/2 pk gær
3/4 dl mørk sirup
200 g hvedemel
1 tsk salt
200 g tørret frugt efter eget valg
Sådan gør du:
1. dej
Rør grundigt 3 dl mælk sammen med 300 g rugmel.
Dejen er klæg og klisteret.
Læg et viskestykke over skålen, og lad det stå og trække i 30 minutter ved stuetemperatur.
2. dej
Hak de tørret frugter groft - med mindre du bruger små bær.
Varm 1 dl. mælk til den er lun.
Udrør gæren i den lune mælk.
Hæld mælk-gær-blandingen ned til den 1. dej, sammen med sirup, hvedemel, salt og det tørret frugt.
Rør ingredienserne godt sammen.
Dejen er klisteret.
Læg et viskestykke over skålen og lad den hæve 45 minutter ved stuetemperatur.
I en skål
Når brødet har hævet 2. gang, hælder du det ud på et meldrysset bord.
Ælt dejen let i melet (den må stadig gerne være klisteret), form den til en stor bolle, og læg den så i en skål smurt med olie.
Lad dejen hæve for sidste gang i 45 minutter.
I ovnen
Varm ovnen til 210 grader, og lad en bageplade varme med i ovnen.
Når brødet har hævet færdig i skålen, vendes det forsigtigt over på den varme bageplade. Pas på, at du ikke brænder dig.
Med en skarp kniv snitter du brødet 2-3 gange (det glemte jeg desværre selv, da jeg bagte det).
Bag brødet i 35-40 minutter og lad det køle på en rist.
Holdbarhed og opbevaring
Brødet skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Det kan holde sig i op til 4-5 dage.
Tips!
Jeg rørte dejen sammen med min køkkenmaskine. Hvis du ikke har det, så vil det formodentlig også gå med dejkroge på en elpisker eller med en god omgang håndkraft.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nougat cheesecake på en chokolade-kiksebund Denne kage er lige til en mavepine. Den smager simpelthen så dejlig. Selv om et stykke er tils...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar