Igår aftes bagte jeg disse brødknuder med revet ost. De skulle med til formiddag, hvor jeg og min søn skulle mødes med mødregruppen.
Selv om de blev bagt i går aftes, så var brødene stadig dejlig bløde og fugtige. De kan spises uden pålæg, og opskriften lover desuden, at de også smager godt efter en tur i fryseren (det har jeg dog ikke selv prøvet - endnu).
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1½ times tid.
40 minutter på at tilberede, ælte og forme dejen, som skal hæve i 30 minutter og bages i 10-15 minutter.
Det skal du bruge til 12-14 stk:
½ pk gær
1½ dl mineralvand
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
75 g blødt smør
225 g hvedemel
100 g revet ost (vælg gerne en med lidt smag)
1 æg (pensling)
Sådan gør du:
Dejen
Smuldre gæren i mineralvanden (det bruser op og ser lidt mystisk ud).
Tilsæt salt, bagepulver og det bløde smør i mindre tern.
Tilsæt melet og den revet ost og rør dejen sammen.
Knuder
Drys godt med mel på bordet og hæld dejen på. Ælt dejen lidt, - den er klisteret og hænger lidt fast i hænderne.
Del dejen i 12-14 stykker, og rul dem til ca. 20-25 lange cm pølser.
Slå en knude på dejpølsen og læg dem på et bageplade med bagepapir.
Læg et viskestykke over brødene, og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
Pensel brødene med æg og bag brødene i 10-15 minutter til de gyldne.
Afkøles på en bagerist.
Holdbarhed og opbevaring:
Brødene smager også godt dagen efter at de er bagt, og de er ifølge opskriften velegnet til frysning (men det har jeg ikke prøvet - endnu).
Inspiration:
Opskriften er en mindre "mullefikation" af opskriften på madpakkebrød fra Amos "Den store bagebog".
Tips!
Disse brød kan også bruges som madbrød, så der f.eks. lægges revet ost, skine osv. på. Eller de kan formes som almindelige boller og tilføjes f.eks. bacon- eller skinketern. Du kan også drysse krydderier på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar