Dejlige store spørde marengs som er bløde indeni som en flødebolle - og den lyserøde farve er bare totalt tøset.
Jeg havde en hel æske med æggehvider i køleskabet, som var tæt på sin udløbsdato, så igår aftes besluttede jeg mig for, at gøre noget med dem. Det blev til de her store lyserøde marengs. De er en kæmpe stor sød bombe, og ser super flotte ud. De vil de egne sig fantastisk til en dessert f.eks. is og brownie - eller alene. Jeg spiste... en del (røde kinder) igår aftes, da de var færdige, for efter den første bid var det næste ikke til at stoppe igen.
Sværhedsgrad:
Let til middel - plus de kræver tålmodighed, meget tålmodighed.
Tidsforbrug:
30-40 minutter og så skal de bages i 1 time og 15 minutter.
Det skal du bruge til ca. 16 stk.:
16 papir cupcake eller muffinsforme
7 økologiske æggehvider
5 1/4 dl sukker
½ dl citronsaft
Rød frugtfarve
Sådan gør du:
Pisk æg, sukker og citronsaft i en skål over et dampende vandbad. Jeg kogte noget vand, og hældte i en stor skål, som jeg satte en mindre skal med indholdet ned i. Pas på det ikke skvulper over.
Pisk indtil sukkeret er smeltet, og cremen har en temperatur på over 37 grader.
Tag skålen op ad det varme vand, og pisk igen i 5 minutters tid.
Det er her tålmodigheden bliver sat på en prøve.
Hæld eller brug en suppeske til at hælde marengsen over i cupcake formene. Ca. 2 store spiseskefulde i hver form.
Bag dem i 1 og 15 minutter time ved 130 grader.
Åben ovndøren lidt på klem og lad varmen sive ud, men vent med at tage marengsene ud til efter 10 minutters tid.
Holdbarhed og opbevaring:
Opbevares i en lufttæt beholder, tørt og ved stuetemperatur. Marengsene kan spises op til 1-2 dage efter at de er bagt (måske mere, men det har jeg ikke prøvet - så skal de måske på køl).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar