En skøn frisk citrontærte, som ikke er for sur, og har en dejligt strejf af jordbær.
Jeg er meget glad for Key lime pie, og med den kage i tankerne fik jeg den ide, at bage denne Citrontærte med jordbær. Desuden så synes jeg, at det ser flot ud med det røde mønster i tærten. Tærten kan med fordel tilberedes dagen før, at den skal spises.
Citrontærten kan spises alene, men den vil helt sikkert også være skøn til f.eks. en sorbetis, frisk frugt, råcreme eller flødeskum.
Sværhedsgrad:
Middel (for det kan drille, at rulle mørdejen ud).
Tidsforbrug:
Jeg glemte at tage tid på det, men jeg tror, at det tog omkring 1 times tid i alt.
Denne opskrift er til 1 tærte (i et fad på ca. 25 cm.)
Mørdejen
250 g hvedemel
2 spsk flormelis
125 g smør
1 æggeblomme
3-4 spsk vand
Fyld
4 æggeblommer
1 1/4 dl citronsaft
1 dåse kondenseret mælk (395 g)
120 g jordbærpuré*
Sådan gør du med mørdejen:
Bland mel og flormelis i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i skålen.
Smuldre smørret i mel/flormelissen indtil det er småt smulder.
Lav en lille fordybning og hæld æggeblommen i og saml dejen.
Hvis dejen ikke kan hænge helt sammen, så tilføj 3-4 spsk koldt vand.
Stil dejen i køleskabet i 30 minutters tid.
Mørdejen i ovnen
Tænd ovnen på 180 grader.
Når mørdejen er færdig med at stå på køl, så ruller du den ud til tærtefadets størrelse mellem to stykker bagepapir.
Træk forsigtigt det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med dejen på over tærtefadet.
Krøl et stykke folie (sølvpapir) og læg det langs kanten på tærten.
Prik huller i bunden af tærten med en gaffel.
Bag tærtenbunden i 10 minutter, fjern foliet og bag den yderligere 5 minutter.
Folien sikre at siderne ikke falder ned på tærtebunden.
Sådan gør du med fyldet
Pisk æggeblommerne, kondenseret mælk og citronsaften i en skål til det er godt blandet sammen.
Hæld det i tærtebunden og glat fyldet pænt og jævnt ud.
Hæld din jordbærpuré i en sprøjtepose, og sprøjt det i et mønster ud over tærtens fyld. Jeg valgte et spiralmønster, men det kan sagens være andet.
Bag kagen i 20 minutter til fyldet er stivnet.
Når tærten er kølet af på køkkenbordet, så stiller du den i køleskabet i minimum 2 timer, men gerne til næste dag.
Opbevaring og holdbarhed:
Tærten skal opbevares på køl, og smager godt 2-3 dage efter den er bagt.
Tips!
Hvis du ikke har en sprøjtepose, så hæld jordbærpurén i en frysepose, og klip et lille hul i bunden.
Du kan sagens bruge færdigkøbt citronsaft.
En æggeblomme vejer ca. 15-20 gram.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
*Jordbærpuré
Til jordbærpurén brugte jeg frosne jordbær, som jeg optøede og blendede. Jeg tilføjede intet sødemiddel, men det kan du naturligvis gøre, hvis du vil have at den skal være sødere.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En dejlig luftig roulade med nougatmousse Du kan meget let peppe udseendet på dine roulader op, ved at give dem et mønster i kagedejen. ...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar