En skøn frisk citrontærte, som ikke er for sur, og har en dejligt strejf af jordbær.
Jeg er meget glad for Key lime pie, og med den kage i tankerne fik jeg den ide, at bage denne Citrontærte med jordbær. Desuden så synes jeg, at det ser flot ud med det røde mønster i tærten. Tærten kan med fordel tilberedes dagen før, at den skal spises.
Citrontærten kan spises alene, men den vil helt sikkert også være skøn til f.eks. en sorbetis, frisk frugt, råcreme eller flødeskum.
Sværhedsgrad:
Middel (for det kan drille, at rulle mørdejen ud).
Tidsforbrug:
Jeg glemte at tage tid på det, men jeg tror, at det tog omkring 1 times tid i alt.
Denne opskrift er til 1 tærte (i et fad på ca. 25 cm.)
Mørdejen
250 g hvedemel
2 spsk flormelis
125 g smør
1 æggeblomme
3-4 spsk vand
Fyld
4 æggeblommer
1 1/4 dl citronsaft
1 dåse kondenseret mælk (395 g)
120 g jordbærpuré*
Sådan gør du med mørdejen:
Bland mel og flormelis i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og hæld det i skålen.
Smuldre smørret i mel/flormelissen indtil det er småt smulder.
Lav en lille fordybning og hæld æggeblommen i og saml dejen.
Hvis dejen ikke kan hænge helt sammen, så tilføj 3-4 spsk koldt vand.
Stil dejen i køleskabet i 30 minutters tid.
Mørdejen i ovnen
Tænd ovnen på 180 grader.
Når mørdejen er færdig med at stå på køl, så ruller du den ud til tærtefadets størrelse mellem to stykker bagepapir.
Træk forsigtigt det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med dejen på over tærtefadet.
Krøl et stykke folie (sølvpapir) og læg det langs kanten på tærten.
Prik huller i bunden af tærten med en gaffel.
Bag tærtenbunden i 10 minutter, fjern foliet og bag den yderligere 5 minutter.
Folien sikre at siderne ikke falder ned på tærtebunden.
Sådan gør du med fyldet
Pisk æggeblommerne, kondenseret mælk og citronsaften i en skål til det er godt blandet sammen.
Hæld det i tærtebunden og glat fyldet pænt og jævnt ud.
Hæld din jordbærpuré i en sprøjtepose, og sprøjt det i et mønster ud over tærtens fyld. Jeg valgte et spiralmønster, men det kan sagens være andet.
Bag kagen i 20 minutter til fyldet er stivnet.
Når tærten er kølet af på køkkenbordet, så stiller du den i køleskabet i minimum 2 timer, men gerne til næste dag.
Opbevaring og holdbarhed:
Tærten skal opbevares på køl, og smager godt 2-3 dage efter den er bagt.
Tips!
Hvis du ikke har en sprøjtepose, så hæld jordbærpurén i en frysepose, og klip et lille hul i bunden.
Du kan sagens bruge færdigkøbt citronsaft.
En æggeblomme vejer ca. 15-20 gram.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
*Jordbærpuré
Til jordbærpurén brugte jeg frosne jordbær, som jeg optøede og blendede. Jeg tilføjede intet sødemiddel, men det kan du naturligvis gøre, hvis du vil have at den skal være sødere.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar