En saftig og skøn frugtbund med sød sprød smuldredej på toppen. Den kan spises både varm og kold - og hvis du vil have luksus, så serverer du vaniljeis til.
I min ynglingsfilm tilbydes heltinden en Berry Cobbler, men den ses aldrig serveret. En dag googlede jeg ordet, og fandt til min overraskelse ud af, at der var tale om en smuldredejskage med frugt. Her gik jeg ellers og troede, at det hed Crumble Cake på engelsk! Lidt mere google og jeg fandt ud af, at Crumble Cake præcist er en slags sandkage med smuldredej på toppen eventuelt med frugtstykker. Så blev jeg altså så klog... Hele lærdommen medførte, at jeg fik lyst til at bage en jordbær rabarber smuldredejskage (now also know as Berry Cobbler), så jeg gik ombord i fryseren og fandt frugterne frem, og resultatet... en omgang mavepine hos både min søster og jeg.
Tidsforbrug:
Omkring 20-30 minutter at tilberede kagen, som skal bage 25 minutter i ovnen. Jeg glemte desværre at tage nøjagtig tid på det hele.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til en kage (tærtefad på ca. 26. cm.):
250 g smør (jeg brugte kærgården, og det blev godt)
1½ dl rørsukker
3 dl hvedemel
3 dl havregryn
Frugtfyldet:
2 spsk marizena
2 dl flormelis
1 spsk kanel
2 tsk vaniliesukker
2 kg frosne rabarber
500 g frosne jordbær
3 spsk citronsaft
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Sådan gør du med frugtfyldet:
Bland Marizena, flormelis, kanel og vaniliesukkeret i en skål.
Si vandet fra de optøet frugter, hæld citronsaften over og rør rundt.
Bland frugten med de tørre ingredienser, og hæld dem i fadet.
Sådan gør du med smuldredejen:
Skær smørret i tern og hæld det med sukker, mel og havregryn i en skål.
Med fingrene smuldre du smørret mellem ingredienserne til det er en god blandet masse. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine (måske kan en elpisker med dejkroge også gå?).
Sæt klatter af smuldredejen jævnt oven på frugten, og glat dejen jævnt ud med en dejskraber dyppet i vand.
Bag kagen i 25 minutter midt i ovnen til den er gylden.
Kagen kan spises lun og kold f.eks. med is, creme fraise eller flødeskum - og eventuelt pyntet med friske bær.
Tips!
Du kan naturligvis bruge andre forme end et tærtefad, de skal bare være nogenlunde på den størrelse, f.eks. et ildfastfad på ca. en halv størrelse af en bageplade.
Hvis dine bær/frugter er helt frosne, og du ikke kan vente, så kan du tø dem i en gryde under svag varme, og si saften fra, før du blander de øvrige ingredienser i. (Det gjorde jeg).
Hvis du bager kagen på friske rabarber, så skal du bruge 500 gram friske rababer (og 500 g frisk jordbær).
Holdbarhed og opbevaring:
Denne kage skal helst spises, samme dag som den er bagt.
Inspiration @ Mullehuset.dk:
Denne opskrift har jeg selv fundet på. Der findes utallige opskrifter på smuldredej, f.eks. også med mandler og kokos. Det er let, at lave smuldedej, så du kan ganske roligt prøve dig frem, og da der ikke er æg i, så kan du jo også smage dig frem.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
1 kommentar:
Dejligt med lidt nyttig info ;). Din kage ser skøn ud. Jeg elsker tærter med smuldredej - det smager skønt og er supernemt.
Hilsen Lene
Send en kommentar