En simpel opskrift på en klassisk lækker og elastisk citonmåne. Giv eventuelt glasuren nogle dråber gul frugtfarve, og den er helt fuldmåne.
Fordi min svorger er så utrolig glad for citronmåne, har jeg bagt dem i flere varianter, og også opfundet min helt egen. Til min fødselsdag fik jeg flere bagebøger og i en af dem, var der endnu en variant på en citronmåne. Den er let at tilberede, og kræver kun få basis ingredienser. Kagen er elastisk, glasuren syrlig og så opfylder den ganske fint grundkravene til en klassisk citronmåne.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 1/2 time.
30 minutter om at tilberede dejen, 35-40 minutters bagning, 10 minutters afkøling og 5 minutter på glasur.
Det skal du bruge til en kage (springform på ca. 20 cm):
250 smør
250 g flormelis
5 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 ubehandlede citroner
200 g flormelis
1 tsk smør
Lidt smør og mel til springformen
Sådan gør du:
Springformen
Springformen smørres og drysses med mel. Ryst formen over vasken, så overskydende mel drysser af.
Tænd ovnen på 175 grader.
Dejen
Med el elpisker pisker du smør og flormelis (250 g) til det er lyst.
Tilsæt et æg ad gangen og rør ved svag hastighed.
Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i æggeblandingen.
Riv citronerne groft på et rivjern, og hak dem bagefter småt. Pres saften fra citronerne, og stil saften til side til glasuren.
Vend mel og citronskallerne i dejen.
Bages
Hæld dejen i spirngformen og bag den i 35-40 minutter.
Stik i dejen, og hvis der hænger dej fast, så skal kagen bages længere tid.
Lad kagen køle i 10 minutter før du smører glasuren på.
Glasuren
Bland (200 g) flormelis med 1 tsk smør og tilføj nogle spsk citronsaft indtil glasuren har rette konsistens. Hvis du har det, så giv glasuren nogle dråber gul frugtfarve.
Smør glasuren på kagen, og også gerne ned langs siderne. Dyp en dejskraber i kogt vand eller det overskydende citronsaft, så er det lettere at smørre ud.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, og vil helt sikkert også være god på 2. dagen.
Inspiration:
Denne opskrift er en "mullefikation" af Markus Gringos opskrift på "Citronmåne" fra Gringos Hjemmebag - og andet godt med bær og frugter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar