En karameltærte på digestivebund og med chokolade og nøddetopping.
Det er meget let, at tilberede denne karameltærte. Du skal udelukkende bruge 6 ingredienser. Den skal ikke bages i ovnen, og det tager kun 30 minutters tid at tilberede den. Du skal dog påregne, at den skal stå på køl i nogle timer. Du kan med fordel tilberede tærten dagen før, at den skal serveres.
Det er meget let, at tilberede denne karameltærte. Du skal udelukkende bruge 6 ingredienser. Den skal ikke bages i ovnen, og det tager kun 30 minutters tid at tilberede den. Du skal dog påregne, at den skal stå på køl i nogle timer. Du kan med fordel tilberede tærten dagen før, at den skal serveres.
Karameltærten er tung og cremet. Den smager syndigt godt.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tid plus tid på køl.
Bageform:
Du kan bruge flere forskellige forme til tærten. Jeg valgte en springform på 24 cm. i diameter, så den kunne løftes ud af formen. Kagen bliver ikke særlig høj, så brug gerne en mindre form på f.eks. 20-22 cm.
Det skal du bruge til 1 tærte:
Bunden:
75 g smør
200 g Digestivekiks
Fyld:
150 g smør
150 g brun farin
200 g kondenseret mælk (ca. ½ dåse)
Topping:
50 g mørk chokolade
50 g valnødder (eller vælg anden nøddetopping)
Eventuelt lidt flagesalt
Sådan gør du:
Bunden:
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Imens knuser du kiksene i en frysepose, ved at rulle en kagerulle over kiksene.
Hæld den fint knuste kiks i det smeltede smør, og rør det sammen.
Hæld blandingen i din form, og tryk den jævnt ud.
Stil kiksebunden på køl.
Fyldet:
Hæld smør og brun farin og smelt det sammen for svag varme.
Når når sukkeret er helt opløst rører du mælken i, og skru op for varmen, så du bringer massen i kog.
Lad det koge 2-3 minutter (pas på det er brændende varmt).
Konsistensen er karamelagtig og lys brun.
Hæld konsistensen over kiksebunden, og stil tærten på køl i minimum 1 time før du giver den topping på og serverer den.
Topping:
Smelt chokoladen over et vandbad og hak valnødderne groft.
Drys valnødderne og eventuelt lidt flagesalt over tærten.
Dyp f.eks. en gaffel i den smeltede chokolade og træk streger af chokolade hen over tærten.
Chokoladen stivner straks da fyldet er koldt.
Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet i en lukket beholder.
Den kan holde sig i lang tid, alt efter holdbarheden på det smør du har brugt - max. 2 ugers tid.
Inspiration:
Opskriften er inspireret af en opskrift jeg så i Mad! (09/2013), jeg har dog ændret lidt på opskriften og blandt andet brug færre valnødder.
Bunden:
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Imens knuser du kiksene i en frysepose, ved at rulle en kagerulle over kiksene.
Hæld den fint knuste kiks i det smeltede smør, og rør det sammen.
Hæld blandingen i din form, og tryk den jævnt ud.
Stil kiksebunden på køl.
Fyldet:
Hæld smør og brun farin og smelt det sammen for svag varme.
Når når sukkeret er helt opløst rører du mælken i, og skru op for varmen, så du bringer massen i kog.
Lad det koge 2-3 minutter (pas på det er brændende varmt).
Konsistensen er karamelagtig og lys brun.
Hæld konsistensen over kiksebunden, og stil tærten på køl i minimum 1 time før du giver den topping på og serverer den.
Topping:
Smelt chokoladen over et vandbad og hak valnødderne groft.
Drys valnødderne og eventuelt lidt flagesalt over tærten.
Dyp f.eks. en gaffel i den smeltede chokolade og træk streger af chokolade hen over tærten.
Chokoladen stivner straks da fyldet er koldt.
Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen skal opbevares i køleskabet i en lukket beholder.
Den kan holde sig i lang tid, alt efter holdbarheden på det smør du har brugt - max. 2 ugers tid.
Inspiration:
Opskriften er inspireret af en opskrift jeg så i Mad! (09/2013), jeg har dog ændret lidt på opskriften og blandt andet brug færre valnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar