Chokoladekage med en tynd sprød skorpe, et blødt næsten cremet indre og dejlige varme krydderier.
Denne chokoladekage med varme julekrydderier var et stort hit her hjemme. Den smager så skønt af krydderierne og især af lakrids på grund af aniskrydderiet. Konsistensen er helt i top, og så ser den også virkelig appetitlig med sin meget mørke farve og den kridhvide flormelis.
Kagen kan naturligvis også bages, når det ikke er jul.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og så skal kagen bages i 40-45 minutter.
Bageform:
Kagen bages i en springform på ca. 25 cm.
Det skal du bruge til en kage (omkring 12 stykker):
200 g mørk chokolade
200 g smør
300 g brun farin
2 æg
1 tsk kardemomme, stødt
1½ tsk nellike, stødt
1 tsk kanel, stødt
1½ tsk stjerneanispulver (eller knuste frø fra 2 anisstjerner)
120 g hvedemel
½ tsk bagepulver
30 g bage kakaopulver
50 g valnødder
Smør til springformen
Drys/si flormelis over den afkølet kage
Sådan gør du:
Smelt chokoladen over et vandbad.
Skær chokoladen i meget små tern, og rør den ud i den varme smeltede chokolade til massen er blank og ensartet.
Tænd for ovnen på 175 grader almindelig under/over varme.
Smør springformen.
Pisk brun farin og æg sammen til en lys og luftig masse.
Rør chokoladen i.
Bland hvedemel, kakaopulver, alle krydderierne og bagepulver i en anden skål og vend det i dejen sammen med de groft hakkede valnødder.
Hæld dejen i springformen og bag kagen på anden nederste rille i 40-45 minutter. Kagen skal ikke være våd, men må gerne være lidt klæg i midten.
Du skal forvente, at kagen falder lidt sammen på midten, når den bages.
Når kagen er helt afkølet, så drysser du et fint lag flormelis over.
Tips!
Stjerneanispulver kan købes billigt i f.eks. Tiger eller Søsterne Grene.
I stedet for flormelis kan du også vælge, at give kagen en god omgang chokoladeglasur (200 g flormelis, 40 g kakao, en spsk smør og lidt kogende vand) og drysse lidt spiseligt guldstøv over eller kandiseret violer. Guld og/eller lilla ser flot ud til den mørke chokolade.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig fint i op til 3 dage.
Inspiration:
Denne kage er inspireret af en opskrift på Årets Julekage fra magasinet Mad! (09/2013).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar