![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwDRiSJ6QGge-kS8Gypjr0W33xUl88lcuYZZV28WTJ2DfrHNG8M1yjEyTrL4Ux94wYnVSplPy8VUv0T5W9hg6EHN_mgM3_tNjs4XBnasBpdxzh2qncz5huZ-v-j6Y-n2YLDqrGgXwDqH0/s320/blogger-image--279199282.jpg)
Denne chokoladekage med varme julekrydderier var et stort hit her hjemme. Den smager så skønt af krydderierne og især af lakrids på grund af aniskrydderiet. Konsistensen er helt i top, og så ser den også virkelig appetitlig med sin meget mørke farve og den kridhvide flormelis.
Kagen kan naturligvis også bages, når det ikke er jul.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 30 minutters tilberedningstid, og så skal kagen bages i 40-45 minutter.
Bageform:
Kagen bages i en springform på ca. 25 cm.
Det skal du bruge til en kage (omkring 12 stykker):
200 g mørk chokolade
200 g smør
300 g brun farin
2 æg
1 tsk kardemomme, stødt
1½ tsk nellike, stødt
1 tsk kanel, stødt
1½ tsk stjerneanispulver (eller knuste frø fra 2 anisstjerner)
120 g hvedemel
½ tsk bagepulver
30 g bage kakaopulver
50 g valnødder
Smør til springformen
Drys/si flormelis over den afkølet kage
Sådan gør du:
Smelt chokoladen over et vandbad.
Skær chokoladen i meget små tern, og rør den ud i den varme smeltede chokolade til massen er blank og ensartet.
Tænd for ovnen på 175 grader almindelig under/over varme.
Smør springformen.
Pisk brun farin og æg sammen til en lys og luftig masse.
Rør chokoladen i.
Bland hvedemel, kakaopulver, alle krydderierne og bagepulver i en anden skål og vend det i dejen sammen med de groft hakkede valnødder.
Hæld dejen i springformen og bag kagen på anden nederste rille i 40-45 minutter. Kagen skal ikke være våd, men må gerne være lidt klæg i midten.
Du skal forvente, at kagen falder lidt sammen på midten, når den bages.
Når kagen er helt afkølet, så drysser du et fint lag flormelis over.
Tips!
Stjerneanispulver kan købes billigt i f.eks. Tiger eller Søsterne Grene.
I stedet for flormelis kan du også vælge, at give kagen en god omgang chokoladeglasur (200 g flormelis, 40 g kakao, en spsk smør og lidt kogende vand) og drysse lidt spiseligt guldstøv over eller kandiseret violer. Guld og/eller lilla ser flot ud til den mørke chokolade.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig fint i op til 3 dage.
Inspiration:
Denne kage er inspireret af en opskrift på Årets Julekage fra magasinet Mad! (09/2013).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar