Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal dejen ikke på køl, og småkagerne tager ikke særlig lang tid at tilberede.
Fedtebrød smager skønt på grund af kokosmelet, og det lille tvist af citron gør, at de ikke er alt for søde. Desuden er fedtebrød et hit af en småkage hos små børn på grund af glasuren.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Omkring 30-40 minutters tilberedningstid, og ca. 15 minutters bagetid.
Det skal du bruge til ca. 12-15 stk.
100 g hvedemel
1/4 tsk hjortetaksalt
Revet skal fra 1/4-del citron
100 g smør
50 g sukker
50 g kokosmel
Glasur:
100 g flormelis
1 tsk smør
2 spsk kogende vand
Evt. krymmel
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader almindelig under/over-varme.
Bland hvedemel, hjortetaksalt og fint revet citronskal i en skål.
Skær den kolde smør i små tern, og finddel det i melblandingen med fingrespidserne til det ligner så krummer.
Rør sukker og kokos i og ælt dejen sammen.
Rul dejen til en pølse, som du rykker flad, så dejen er et rektangel på ca. 10 cm. bred og ca. 35 cm. lang.
Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Bag kagen i et stykke i ca. 14-16 minutter til den er let lysebrun.
Lad kagen køle i nogle få minutter, så blander du ingredienserne til glasuren.
Smør glasuren på midten af kagen, og drys krymmel på imens glasuren er våd.
Skær den derefter i ca. 2½-3 cm. skiver.
Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.
Holdbarhed og opbevaring:
Når fedtebrødene er helt afkølet, så skal de opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur, og de kan holde sig i ca. 2 ugers tid.
Tips!
Der kan sagens være en dobbelt potion (2 kager) på en bradepande, så bag gerne dobbelt potion, nu hvor du alligevel er i gang.
Du kan give glasuren lidt rød frugtfarve, hvis du vil gøre dem lidt mere julet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar